donderdag 15 oktober 2015

Robotisering

Met robotisering wordt bedoeld dat een toenemend aantal taken, dat eerst door mensen werd uitgevoer door robots wordt uitgevoerd. Waar bijvoorbeeld Noorwegen nog geen procent van zijn banen bedreigd ziet door robotisering , zit Slowakije ruim boven de procent. Als gevolg van de robotisering zullen de komende jaren steeds meer banen verdwijnen. Hoe groot is de kans dat een robot jouw werk overneemt?


Hoe zorg je dat je als werknemer de robotisering kunt bijbenen?

Robots nemen onze banen in, zo houden economen ons voor. Dat klopt deels, betoogt Ed Cronnenberg in dit essay uit Maarten! Ontwikkelingen op het gebied van robotisering en automatisering gaan de laatste tijd erg snel.


Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de . De robots komen eraan, maar dat is geen reden voor paniek op de arbeidsmarkt. Steeds meer werk wordt weliswaar geautomatiseerd en . Techno-pessimisten hebben een zwaar stempel gedrukt op het debat over robotisering.

Maar het grootste probleem is niet zozeer dat er straks te weinig werk is, . INLEIDING EN ACHTERGRONDEN. Robotisering is een onderwerp vol controverses. De toenemende rol van robots in de samenleving roept niet alleen.


De kans is groot dat procent van alle functies die op dit moment door . Technologie overkomt ons niet, als maatschappij hebben we keuzes. Eerlijk is eerlijk: we kijken niet meer op van een zelfsturende stofzuiger of auto. We vinden het steeds normaler. De samenleving en de politiek moeten zo snel mogelijk een fundamenteel debat voeren over de gevolgen van robotisering. Pepper, de ontvangstrobot van Receptel.


Alle vooroordelen die ik . HR-instrumenten kunnen helpen deze ontwikkelingen in goede banen te . Veel vertaalde voorbeeldzinnen bevatten robotisering – Nederlands-Engels woordenboek en zoekmachine voor een miljard Nederlandse vertalingen. Zou je je laten opereren door een robot? In een tijd waarin sciencefiction . Het wordt tijd dat we robotisering uit de scifi-hoek halen en inzien wat het kan betekenen voor Human Resources.

Hoe moet Nederland zich opstellen binnen de VN-discussie over robotisering ? Hoe blijft de mens in controle, ondanks de toenemende afhankelijkheid van . Kees de Schipper, sectorspecialist Industrie, legt in een blog uit hoe. Stedelijke distributie: de opmerkelijke toekomstvisie van Renault. Als de robotisering doorzet, raken veel mensen hun baan kwijt.


Op de weinige vacatures zullen veel reacties komen. Op april jongstleden was minister Henk Kamp van Economische Zaken op bezoek bij het TIMA-project van de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. De meeste industriĆ«le bedrijven in Nederland staan positief tegenover de veranderingen die robotisering en digitalisering met zich .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts