vrijdag 30 oktober 2015

Wat is soja

Deze producten, en veel vleesvervangers zoals vegaburgers, worden van sojabonen gemaakt. Wat veel mensen echter niet weten, is dat soja al lang voor. Logisch, want soja is een goede én een plantaardige bron van eiwitten en calcium. Het bevat (in tegenstelling tot koemelk) geen lactose.


Soja is een tegenstrijdig product.

Aan de ene kant gekapte bossen, aan de andere kant de veel eiwitten en onverzadigde vetten. In China gebruikt men al duizenden jaren soja als bron van eiwitten en om haar andere voedingskundige kwaliteiten. Soja wordt op verscheidene plaatsen ter . Sojamelk lijkt een ideale vervanger voor gewone melk, maar is dat wel zo?


Lees in deze blog wat de gevaren zijn van ongefermenteerde soja. Peulvruchten, waaronder de sojaboon, verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Niet-duurzaam geteelde soja zorgt voor . Soja kan verwijzen naar: Sojaboon, een peulvrucht die als grondstof dient voor de veehouderij en sojaproducten.

Soja (Okayama), een stad in de Japanse . Image De Latijnse naam van deze eenjarige peulvrucht is Glycine max. Zij behoort tot de familie van de Fabaceae en levert een . Wie veel soja eet, krijgt dus veel oestrogeenachtige stoffen binnen. Ondanks alle wetenschappelijke studies is er weinig bekend over wat die . Soja komt uit de familie van de peulvruchten, zoals je ziet wanneer je verse sojaboontjes (edamame) eet.


Soja producten zijn zeker niet zo gezond als je zou denken! Lees hier wat je moet weten over soja ! Hoe zit het nu precies met soja ? Is het gezond of ongezond? En wat zegt de wetenschap?


Een verhelderend artikel over soja. Wat maakt soja zo ongezond? Welke producten bevatten soja ? Laat ik eerst even uitleggen wat soja is, en niet onbelangrijk, welke soorten soja er bestaan.


Want daar bestaat nu gelijk de discussie. Heeft soja positieve effecten op de gezondheid?

Sojabonen bevatten namelijk een bepaald soort eiwit, isoflavones, die de merkwaardige eigenschap hebben. Ook als men met dit soort studies voorzichtig moet omspringen en van soja niet direct het. Wat is lupus en hoe herkent u het?


Soja lattes, soja burgers en soja drinks. Een latte met sojamelk, een sojaburger, een tofu salade of een soja . Veel mensen denken dat soja een goed alternatief is voor zuivel en vlees. Maar wat is soja eigenlijk? Vaak krijg ik de vraag wat je dan kunt nemen in plaats van sojamelk, sojayoghurt of .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts