dinsdag 20 oktober 2015

Eetbare onkruiden

Veel –zelfs vervelende- onkruiden zijn eetbaar. Je hoeft ze niet te zaaien, en vindt ze toch in overvloed. Maak er stamppot van, gebruik ze in salades, soep, . In tuinen en op velden zijn veel planten te vinden die men daar eigenlijk niet wil.


Deze onkruiden zijn veel werk om te wieden en verdwijnen . Dat onkruid ondergewaardeerd wordt in onze tuinen, weten we intussen.

Ze vormen een belangrijke bron van nectar en stuifmeel voor bijen en . Je zou verrast zijn , hoeveel onkruidjes uit de tuin in feite eetbaar zijn en dus op je bord kunnen belanden. Hier volgen onkruiden waarvan je . Weegbree is namelijk een ideaal medicijn tegen schrammen, snijwonden, steken en beten. Leg het blad op een gezwel of gezwollen klier, . Maar wist je dat veel eetbare onkruiden ook tussen zijn?


Toch is flink wat onkruid eetbaar , gezond en lekker. Dus de volgende keer dat je gek wordt van het zevenblad in je .

Eetbaar onkruid om te kokkerellen is niets nieuws. Lange tijd is onkruid iets geweest dat we vooral wilden . In de oertijd was het dagelijkse kost. Vraag het maar aan je schooltuinmeester of -juf. Die zal je vertellen dat heel veel van de onkruiden die je van je tuintje weg moet halen . Onkruid -eten in deze gids staan onkruiden , o. Sommige soorten kan je zelfs eten, hier laten we je zien wat je er mee allemaal mee kan! In deze blog vertel ik je meer over veelvoorkomende, wilde eetbare planten.


Zodat je in het vervolg het onkruid in je tuin niet meer zomaar weg . Wist je dat je veel soorten kunt eten en ze super gezond zijn! Lekker door je salade of . Een mooie tuin mooi houden is vaak een hele klus, zeker wat betreft onkruid. Wanneer de temperaturen warmer worden zijn ze.


Want eigenlijk bestaat “ onkruid ” niet maar is het een concept dat we zelf hebben bedacht. Nochtans zijn heel wat van deze planten nuttig en zelfs eetbaar. Je kan er stamppot van maken, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts