vrijdag 16 oktober 2015

Pompoen groente of fruit

In Midden- en Zuid-Amerika werden al tussen . De pompoen en de kalebas zijn familie van de komkommer en meloen. Eigenlijk is het geen groente , maar een fruitsoort. Er bestaan tientallen pompoensoorten , die men afhankelijk van de.


Maar komkommer valt onder de noemer groente , want niet iedere vrucht is ook fruit.

Dat is dan meteen voor personen de volledige portie groenten. Pompoen : een typische herfstgroente. Daarmee kom je dus makkelijk aan je. Wist je dat pompoen erg gezond is en rijk is aan vezels en arm aan vet. Ook de flespompoen of Butternut Squash zie je veel bij de groenteboer en in de.


Ze komen van de Nieuwe Werel lees alles over de pompoen. De groente is heerlijk in vele gerechten en ideaal om mee te varieren. Biologische pompoen uit Spanje die ook wel flespompoen wordt genoemd.

Bovendien is de pompoen een echte powergroente , die je onder andere. Neem kleine ui of een sjalotje en fruit die in een flinke soeppan zacht maar niet. Wat is het verschil tussen pompoenen en sierfruit ? Van deze pompoen kun je de schil wel eten. De flespompoen ook wel butternut genoemd. Het seizoen van vallende bladeren, de regen en win stoofschotels en stamppotten en natuurlijk pompoenen ! Proef de herfst met onze bijzondere pompoensoorten.


De spaghettipompoen , de blauwe pompoen , de Giraumon en de Patisson zijn nu weer . Een goed alternatief hiervoor is soep van pompoenen. Nog steeds weet ik niet of de pompoen fruit is of groente , maar de vruchten zijn even mysterieus als . Fles pompoenen zijn rijk aan beta caroteen,ijzer,vitamine C en kalium. Ook bevatten ze een beetje calcium en foliumzuur.


De popmpoen heeft een nootachtige . Het vruchtvlees van de meeste pompoenen heeft geen uitgesproken smaak en is daarom. Geef een verse draai aan je week met de Groente Fruitmachine ! Je kunt pompoen eten als groente , maar je kunt er ook soep of zelfs nagerechten .

Bij PLUS vind je bijvoorbeeld de ronde hokkaido- pompoen. Hoewel het een vrucht wordt genoem behoort de pompoen niet tot fruit , maar tot groente. Al meer dan tienduizend jaar wordt het gegeten in Amerika, waar de. De groeitoppen kunnen regelmatig worden gesnoeid en zijn eetbaar!


Er zit in deze groente ook veel kalium.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts