dinsdag 27 oktober 2015

Basmati rijst koken

We starten met goed basismateriaal, dat overal goed voorhanden is : Basmati rijst en een kookpannetje met deksel. Per persoon reken je ongeveer beker rijst , . Basmati rijst koken : Breng een pan water aan de kook en voeg hier al roerend de rijst aan toe. Voeg eventueel naar smaak zout toe.


Basmati rijst is een van nature geurige rijstsoort die veel wordt gebruikt in de Indiase en Pakistaanse keuken. De naam verklaart al veel: Bas(geurige) en .

Mij wordt altijd gevraagd waarom mijn basmati rijst zo goed smaakt. Zodra het water begint te koken breng je de temperatuur terug en laat je het gedurende . Mooi losse rijst koken is een kunst op zich. Basmatirijst is luchtiger en droger dan Jasmijnrijst.


De korrels mogen goed los van elkaar komen. Of je nu basmati rijst wilt koken of gewone rijst. Je voegt altijd evenveel water toe. Als je rijst wilt koken dan gebruik ik altijd de regel : x meer .

Ruime hoeveelheid water koken in een pan met dikke bodem. Als het water kookt de rijst toevoegen en evt. Wat is basmati rijst , hoe maak je basmati rijst klaar. Voor twee personen: was ± kop rijst en giet per kop rijst ongeveer kop water in een pan. Breng de rijst met het water aan de kook.


In deze instructievideo laten we zien hoe je rijst perfect gaar kookt. Basmati bijvoorbeeld is dus te verkrijgen als onbewerkte zilvervliesrijst of witte rijst , maar daarnaast ook als snelkookrijst. Met deze methode kook je elke keer de perfecte rijst. Deze methode werkt voor langkorrerlige rijst zoals basmati , jasmijn, of pandan. Met een rijstkoker kun je eenvoudig en effectief rijst koken.


Voor Indiase rijstsoorten zoals basmati - or jasmijnrijst is minder water nodig omdat je deze wat. Je hebt Surinaamse rijst, basmatirijst , pandanrijst, sushirijst, risottorijst. Het zorgt er namelijk voor dat de rijst na het koken aan elkaar kleeft. Kook je ook altijd eerst het water, voordat de rijst de pan in gaat? De slimme manier om rijst te koken werkt als volgt: Stop de benodigde hoeveelheid rijst.


Doe de rijst in een pan met ruim kokend water. Breng opnieuw aan de kook en laat de rijst min.

Neem de pan van de warmtebron en giet de rijst af. Lekkel pakketje vool Malijke Kookt. Waarop ik een pakket vol pakjes rijst in handen werd gegeven. De lekkerste basmati rijst , Tilda rijst.


Om de perfecte rijst te koken kan je elke soort rijst gebruiken. Voor een droge rijst kan je basmati of jasmijn rijst gebruiken. Maar wil je kleefrijst , . Breng 2ml water aan de kook in een pan met deksel voor de basmatirijst.


Kook de rijst, afgedekt, – minuten in de pan met deksel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts