maandag 12 oktober 2015

Muskusrat vangen

Het wegvangen van muskusratten is vervelen maar noodzakelijk om graafschade aan dijken en kades en ook oevers te voorkomen. Franse rattenklem voor het vangen van ratten zonder lokaas. Tip: gebruik anijsolie voor een optimaal . Muskusratten zijn afkomstig uit Noord-Amerika.


Samen met hun vermogen zich razendsnel voort te planten vormen zij een serieuze bedreiging.

Strategie van onze organisatie is muskusratten te vangen. Daarom kunnen ze zich onbeperkt voorplanten. Dat is de reden waarom wij muskusratten vangen. Mollen bestrijding: voorkomen, afschrikken, levend vangen of doden.


De onderstaande vangkooien en vangmiddelen kunnen voor de muskusrat gebruikt worden. Vangkooi is zeer geschikt voor het vangen van katten. Vangers van muskusratten op het eiland IJsselmonde zijn zo succesvol geweest, dat zij nu bijna niets.

Unsubscribe from Wetterskip Fryslân. Deze vangen de ratten primair met klemmen en onderwatervangkooien. Hiervoor is geen jachtakte vereist.


Het vangen van deze exoten is geen jagen in de zin . DINTELOORD - De proef waarin muskusratten in bepaalde gebieden rond Dinteloord met rust werden gelaten, is afgelopen. Soms zit er een ander dier dan een muskusrat of beverrat in een vangkooi. En dat heeft gevolgen voor de veiligheid. Dankzij het vangen en doden van muskusratten is de enorme overlast die muskusratten veroorzaken . Heeft u een muskusrat bij of in het water gezien, geef het door via het formulier op. Het opsporen en vangen van muskusratten is een vak apart, dat bijzondere.


In opdracht van de Vlaamse Milieumaatschappij werd dit voorstel van code van goede praktijk opgemaakt voor het vangen van muskusratten in het kader van . In de komende weken kunnen . Het speuren naar en vangen van muskusratten vergt vakkennis. Opleiding, aansturing en uitvoering hebben zes waterschappen gebundeld in één organisatie: . Buurman: “Wij vangen voor de veiligheid en als we die op een hoger niveau willen . De muskusrat is met zijn gegraaf een reële bedreiging.

De bestrijding van muskusratten is in volle gang. Eén rattenpaar zorgt per jaar al . WOUDRICHEM - Waterschap Rivierenland is maar wat blij met de koude temperaturen van de afgelopen en komende dagen. Maar hij kan nog meer schade aanrichten aan dijken en wateroevers dan de . Het aantal vangsten bedroeg bijna 62. Toch richten de vangmiddelen zich op die beverrat omdat je daarmee ook de muskusrat vangt , andersom lukt niet.


Ze zijn veel talrijker dan de grotere beverrat. Er is onderzocht wat het verband is tussen het aantal uren dat bestrijders in het veld werken om muskusratten te vangen en de schade die de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts