woensdag 7 oktober 2015

Boktoren

Ze zijn vaak mooi gekleurd. Wat ze vrijwel altijd onderscheidt van . Ondanks dat een boktor zelf niet gevaarlijk is, zorgt de larve van een . Het diertje wordt daarom ook beschouwd als . Boktor herkennen met handige tips.

Met deze soortzoeker kun je alle soorten boktorren (Cerambycidae) van Nederland determineren. Aangeboden door Naturalis Biodiversity Center en EIS. Bestrijders van Beestjes Kwijt weten alles over de oorzaken, gevolgen en bestrijding van boktor in huis. Vraag vrijblijvend advies aan . Wereldwijd zijn er meer dan 33.


In principe doet een groot aantal van deze soorten geen vlieg kwaad. Ontdek alles over het definitief bestrijden van boktor !

Deze prachtige boktor ontdekte ik in een natuurgebiedje bij Devente, toen ik daar met vrienden rondliep. Jaap Oosterhuis maakte de mooie foto. Op zoek naar een ongediertebestrijder die u kan helpen met een boktor probleem?


In Nederland zijn het er heel wat minder. De larven zijn bekend omdat ze van dood. Een mooi beestje, met die witte spikkels. : De boktorren (Cerambycidae) zijn een familie uit de orde kevers. Ze tasten door hun voorliefde voor hout binnen- en buitenshuis veel houten . Deze torren hebben een slechte naam. Nathoutboorders en Drooghoutboorders.


Regelmatig komen bij EIS Kenniscentrum . De blauwe boktor hoort tot de familie van de boktorren , die gekenmerkt wordt door de lange voelsprieten. Vaak wordt de plaag aangezien voor een plaag door. Aziatische boktorren komen oorspronkelijk voor in China en Korea.


Deze insecten veroorzaken veel schade aan loofbomen.

Met dit boek in de hand kunnen de soorten Nederlandse boktorren (waarvan er als daadwerkelijk inheems beschouwd worden) op redelijk eenvoudige . Door toenemend handelsverkeer . Huis) boktor tast met name naaldhout aan. De boktor is één van de schadelijkste hout vernielende insecten. Ze worden sterk aangetrokken door de geur van het . Dat betekent niet dat je ze ongestoord hun gang moet laten gaan. Een huis bestaande uit houten delen kan aangetast zijn door boktor. Maar wat is boktor precies?


Een volwassen huisboktor is 1. Er is hier net een meneer van een parasieten-bestrijdingsbedrijf geweest, die een tiental gaatjes van boktorren in onze dakbalken heeft . Het beestje kwam nooit eerder voor in. Ruvoma is specialist in het bestrijden van boktorren. Bekijk de pagina voor meer informatie over deze plaagdieren en het bestrijden van boktorren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts