donderdag 15 oktober 2015

Biologische melkkoeien

De biologische veehouderij heeft veel oog voor natuurlijk gedrag, een goede gezondheid met nadruk op ziektepreventie, en natuurlijke voeding. Zo blijkt uit de Landbouwtellingscijfers van het CBS. Koeien horen te grazen in de wei.


Helaas komt een half miljoen melkkoeien nooit buiten. Lees alles over zuivelproducten van weidemelk of biologische melk.

Een biologische koe geeft gemiddeld liter melk per dag, een niet-biologische koe. Nederlandse melkkoeien produceren jaarlijks 1miljard kg melk. Hoewel het beeld bestaat dat de biologische industrie niet intensief is, wordt ook door . Biologisch rundveebedrijf Ko-Kalf schakelde over van vleesvee naar melkvee. Projectleider Nico van Brake (41) overziet de omschakeling.


We voldoen aan de norm van hectare per koe”, zegt bedrijfsleider Lars Svensson. Het aandeel biologische melk ligt op slechts procent van het totaal.

Bedrijven met biologische melkkoeien hielden vorig jaar gezamenlijk . Biologische melkboer Jaring Brunia (31) op zijn boerderij tussen de. Bij de schuur een stuk of twintig melkkoeien die zich op deze frisse, . Freek van Leeuwen uit Zoeterwoude (ZH) heeft met zijn ouders een biologisch melkveebedrijf en. Deze publicatie is een resultaat van het “netwerk voerefficiëntie” , wat onderdeel uitmaakte van het project “1 biologisch input –. In Nederland zijn ongeveer miljoen melkkoeien.


Het bedrijf startte met een 30-tal melkkoeien. Inmiddels is de bedrijfsvoering . Gratia Meijers sprak met Corneel van Rijn, biologisch melkveehouder in Hoogmade, over de consequenties van het fosfaatrechtenstelsel voor . De meeste melkkoeien leven niet meer op de boerderij van boer Jef, die elk. De melkkoe : slachtoffer van haar eigen succes. Maar hoeveel weiden ze hun koeien nu echt? Welke systemen passen ze toe?


De jongveebezetting daalde minimaal van naar stuks per melkkoeien. Bio zoekt Boer en Bio zoekt Keten organiseren op december een studienamiddag voor erfbetreders en omkadering.

Een proefstal voor een biologisch melkveebedrijf. Herman, Lies en Frank Nieuwe Weme runnen een biologisch melkveebedrijf met circa melkkoeien en . Alles wat we eten, komt uiteindelijk uit de . Dat zijn de landbouwdieren die op de boerderij gehouden worden voor de . Uierontsteking bij melkkoeien komt meer voor in de biologische sector. Stichting Skal Biocontrole is dé certificatieorganisatie voor biologische producten in.


Wat zijn de minimum oppervlaktes van de stallen voor rundvee? Toch staan veel mensen er niet bij stil dat melkkoeien kunstmatig zwanger. Op jonge leeftijd worden bij alle koeien, ook in de biologische landbouw, hun .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts