vrijdag 23 oktober 2015

Wat eten wilde muizen

Wat moet je doen als je een wilde muis hebt gevonden in het bos, weiland of schuur? Wat doe je met jonkies zonder moeder? Voorkomen is namelijk nog beter dan bestrijden.


In de vrije natuur zijn muizen echte alleseters. Dat kan gedroogd vlees zijn, maar ook graan, .

Jonge muizen (jonger dan weken) eten nog geen zaden en groente en fruit. Muisje gevonden posts dec. HULP NODIG jonge wilde muizen grootbrengen!


Advies nodig voor wilde babyveldmuizen ! Waarschijnlijk is dit om de kans op predatie door roofdieren te verkleinen, . Wat ik denk is dat het muisje niet goed is, want een wilde muis zou altijd vluchten. En deze klimt op je hand is iets niet goed.

De veldmuis (Microtus arvalis) is in Europa een vrij algemeen voorkomende knaagdiersoort. De wetenschappelijke naam van het geslacht Microtus betekent. Een baby muis met de hand grootbrengen is lastig. Ze eten ongeveer keer per dag en totaal drie tot . Muizen komen niet geheel zonder reden je huis of bedrijfspand binnendringen. Maar het blijven wilde dieren.


Ze zijn namelijk op zoek naar voedsel. Waar moet je op letten, wat is giftig voor muizen en wat is goed voor muizen. Ze doen zich tegoed aan alles, wat de mensen, al dan niet onbedoel voor ze achterlaten. Muizen in gevangenschap eten in de regel droogvoer.


Net als mensen houden muizen erg veel van eten. De tamme muis stamt af van de wilde huismuis. Muizen zijn omnivoren, wat inhoudt dat ze bijna alles eten wat ze tegenkomen.


Omdat er bij mensen in de buurt altijd wel wat te eten is. Een moederloze muis grootbrengen.

Gegevens over de muis lees je hier. Het geboortegewicht is slechts gram. Het moederdier lacteert (= geeft melk) . Ontbrekend: wilde Wat huismuizen eten?


Gratis, tips en veel achtergronginformatie. Informatiepunt Ongedierte voor gratis advies in heel Nederland. Wrijf voorzichtig wat zaagsel uit de kooi van de nieuwe moeder over de muisjes.


Eerst haalden de muizen hun vocht uit de melk, maar nu ze droog voer eten. Meestal eten muizen ALLES wat mensen ook eten Dus ik denk niet dat dat zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts