woensdag 21 oktober 2015

Verticale landbouw

Gewassen telen in gebouwen ( verticale landbouw ) kan veel voordelen bieden. Door gewassen in meerdere lagen boven elkaar te telen in bijvoorbeeld . Wie in lagen kweekt, kan op een kleine oppervlakte toch veel produceren. Niet toevallig vind je heel wat voorbeelden in New York, dé stad van . In VPRO Tegenlicht deze week een oplossing voor dit probleeverticale landbouw. In een voedselflat vlakbij de stad groeien gewassen .

In voormalige staalfabrieken en ICT-clean rooms groeien bloemkool en microgroenten. De zogenaamde boerderijtorens . De Standaard informeerde zich op een tuinbouwbeurs in Amsterdam over verticale landbouw met behulp van kunstlicht. Dochteronderneming Fresh Care Convenience gaat er luxe slasoorten als frisee en rucola verbouwen. Verticale landbouw betekend dat gebruik wordt gemaakt van gestapelde teeltlagen die geen direct contact hebben met de aarde.


Dat gaat in speciale klimaatkamers met verticale. Verticale boerderijen kunnen zeer verse en zeer goede groenten telen in een transparant systeem. Het Taiwanese bedrijf YesHealth Biotechnology heeft het VK gekozen als eerste Europese locatie voor een verticale boerderij.

Deze nieuwe naam benadrukt beter de kernactiviteiten van het bedrijf, namelijk het ontwikkelen van totaaloplossingen voor verticale landbouw overal in de . Dronten krijgt verticale boerderij voor slateelt Urban farmers op het dak van de Schilde. GROWx, verticale stadslandbouw in Amsterdam . Niet alleen op grote schaal, zoals waar we het hier . Een groeiende wereldbevolking op een aarde die niet meegroeit: hoe gaan we dat aanpakken? Eén denkrichting wil de hoogte in: . Van revolutionair idee naar praktijk: waar staat verticale stadslandbouw vandaag ? Daarom wil Dubai de grootste verticale boerderij . Is er een oplossing voor de toenemende druk op de voedselproductie door de groeiende wereldbevolking. Is verticale landbouw het antwoord?


Hightech boerderijtorens, gestapelde kweeklagen, meerlagenteelt, binnenlandbouw, verticale landbouw … in diverse termen horen we steeds vaker over het . Om dit te realiseren wordt er nu niet enkel meer horizontaal verbouw maar gaan we ook de hoogte in met verticale landbouw , ook wel . Terug naar overzichtTerug naar overzicht. In Japan wordt het toegepast maar ook in Nederland zijn experimenten met telen van . In de komende decennia komt de wereld voor een grote uitdaging te staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts