dinsdag 6 oktober 2015

Gewone engelwortel

De gewone engelwortel (Angelica sylvestris) is een plant uit de schermbloemenfamilie (Umbelliferae of Apiaceae). De plant kan twee meter hoog worden. Bladeren: De rozetbladen zijn vrij donkergroen.


Ze hebben een diep gootvormige bladsteel. De verspreidstaande bladeren zijn twee- tot drievoudig geveerd . De stengel is rechtopstaan rolron gestreept, naar boven iets kantig, naar boven .

Door de engelen gezonden plant. Een legende vertelt dat de aartsengel Raphaël een kluizenaar wees op de medicinale werking tegen de pest. Gewone engelwortel is een twee- tot driejarige drachtplant die in de periode van juli-september bloeit.


De bladsteel van de onderste . Veel voorkomende oeverplant. Er worden heel wat exemplaren verwijderd omdat sommigen hem. Illustration Angelica silvestris0. Nederlands Openluchtmuseum Hortus Alkmaar . Engelwortel is één van de groter Schermbloemige (Apiaceae of Umbelliferae: beide wetenschappelijke namen zijn toegestaan) maar dit is .

Hij komt voor in bossen, moerassen en vochtige . Grote Engelwortel (Angehca archangehca L.). Zie Berenklauw, hieronder). Gewone Engelwortel en de Chinese Engelwortel (Angehca sinensis Diels) . U kan rekenen op een snelle levering! Tussen hooiland en beek is een zone van dichte begroeiing. Allemaal planten die van een vochtige omgeving houden.


Zij houdt van zon of lichte schaduw en van een natte, . Basaltblokken -oeverbekleding biedt plaats aan. Als je goed kijkt zie je segmenten in de stengel. Je zwenkt naar links en geniet van gewone engelwortel en hop. Bloeit in de zomer en nazomer met een witte scherm . Dan is er nog de Engelwortel , een geneeskrachtige plant en zeker niet gevaarlijk voor mens en dier.


Volledige wetenschappelijke naaAngelica sylvestris L. Diagnostische kenmerken t. Angelica archangelica:Wortelbladen. Deze wordt vooral langs de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts