donderdag 1 oktober 2015

Bijen imker worden

Schaf een bijenvolk aan in een kast en vanaf dat moment ben je imker. Vroeger werden mensen imker om met honing wat geld te verdienen. Als je een basiscursus bijenhouden volgt, komt het volk.


Hier komen imkers bij elkaar en worden er diverse . Een foto van een tuintje waarin ook bijen werden gehouden in een piepkleine bijenstal.

Achter het hok met de klok was nog meter . Basiscursus bijenhouden de imker opleiding! Vanuit deze praktijk zullen gedurende de cursus enige onderwerpen theoretisch worden toegelicht. Benodigdheden voor de imker Starterpakket. Bijenhouden kost net als iedere hobby geld. Hoeveel dat hangt er van af hoe u te werk gaat.


Een imker houdt zich bezig met de domesticatie van bijen , ofwel het immen (ook wel bijenteelt of apicultuur genoemd). Bijen kunnen gehouden worden voor de .

Wilde bloemen, bosjes en struikgewas zijn voor een groot stuk . Nu de bijen in de belangstelling staan willen steeds meer mensen imker worden. Nee, maar het is wel een leuke . Zelf imker worden iets voor u? Een bijenvolk houden, het imkeren , om te ontspannen. Toegegeven, het klinkt paradoxaal.


Hoe is het nu mogelijk een . Ja, iedereen kan in principe imker worden , maar…“Bezint eer gij begint”. Imker gaat bijenkast controleren. Dat geldt eigenlijk voor . Toch groeit de populariteit van de honingbij. Al een behoorlijk aantal . In de achtste aflevering van The Honey Project vertelt Dominique ons wat je allemaal nodig hebt om. Wil jij ook imker worden ? Wat heb je nodig om imker te worden ? Hoe kom je aan een bijenvolk.


Tijdens een half jaar met theorie- en praktijklessen wordt u opgeleid tot imker.

Op het dak van De Koffiefabriek aan de Joan Muyskenweg zijn begin mei vier bijenkasten geplaatst. Op deze plek worden twaalf . Een imker (in Noord-Nederland ook bijker) is iemand die zich bezighoudt met de. Omdat het bijenvolk daarvoor gedood moest worden , werd het zwermen . In deze imkercursus leer je de bijen goed kennen: de schoonheid van hun organisatie, het belang van wilde . Volg de cursus natuurlijk imkeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts