vrijdag 10 februari 2017

Hoorns of horens

Soms wordt hoorns of horens ook gebruikt voor het gewei van een hert. Dit gebruik is echter niet algemeen. Meestal wordt het woord wel degelijk gereserveerd . Beide spellingen zijn goed.


Biedt nieuws, weetjes en advies.

Eén spreekwoord bevat `de koe bij de horens vatten`. De spreekwoorden en gezegden . Het Taalloket hoort al uw vragen aan en zoekt een antwoord. Vandaag bemand door Jaco de Kraker van de Taaladviesdienst van Onze Taal.


Alhoewel sommige kinderen denken dat melk in tetrapakken aan de boom groeit, weten de meeste mensen nog . Een hoorn is een onvertakt, har onbeweeglijk en puntig uitsteeksel aan of nabij de kop van een dier. Een vertakt uitsteeksel hiervan wordt gewei genoemd.

De hoorns van koeien hebben meer functies dan alleen soortgenoten imponeren. Koop of Verkoop hoorns op Marktplaats. Geweien hoorns horens gewei Veluwe interieur hert damhert.


Prachtige enorme ramskop schedel ram gewei hoorns horens. In de Romeinse tijd waren er al koeien zonder hoorns en de Scandinavische rassen, de Aberdeen Gallus en . De hoorn (meervoud hoornen of horens ) is het verweermiddel en hoofdsieraad van os en bok. In de oude tijd werd de hoorn door de mens . Twee a drie gladde Hoorns , als NavelHorens, zynde dik en. Essay: De koe en haar hoorns. Marije Klaver - BSc Biologische Productiewetenschappen.


Vrije opdracht van ECTS voor het vak . De meeste koeien hebben van nature hoorns. In de biologische dynamische melkveehouderij houden koeien hun hoorns. Een koe zonder hoorns is voor ons een bekend beel de meeste van de koeien die wij in Nederland rond zien lopen hebben geen hoorns meer. Vooral runderen kunnen gevaarlijk zijn, bijvoorbeeld in vergelijking met varkens en schapen, omdat ze van nature vrij angstig zijn en hoorns hebben waarmee . De getakte horens van een hert 2) Deel van een hert 3) Geslachtskenmerk bij .

Een paar Argus- hoorns met breede bruine banden, en met een witte dito. Drie paar zwarte, en Appelbloesseme zeldzame Doyers, of Maan- horens , . Melkvee heeft hoorns , waarmee de dieren hun stalgenoten kunnen verwonden – zeker als ze wat dicht op elkaar staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts