maandag 13 februari 2017

Hoe heten dieren die eieren leggen

Dieren die eieren leggen zijn vissen, amfibieën, insecten, reptielen, vogels en monotreme zoogdieren. Zo vormt bijvoorbeeld kikkerdril de eieren van kikkers. Oviparie is het verschijnsel dat dieren zich voortplanten door middel van het leggen van eieren. Anders dan bij vivipare (levendbarende) dieren ontwikkelt het.


Maar er zijn nog meer dieren die eieren leggen : vissen, reptielen, insecten én dinosauriërs! Het vogeldier is het bekendste eierleggende zoogdier.

Samen met vier soorten mierenegels is dit het enige zoogdier dat eieren legt. In dezelfde woordgroep behoren alle andere diergroepen , zoals weekdieren ,. Vogels zijn het meest algemeen gezien dier dat eieren leggen. Hoe vaak kwartel eieren leggen? Maar er zijn ook eieren van andere dieren , zoals krokodillen, die kan je natuurlijk niet eten.


Klokhuis Aflevering: Ei leggen. Dit is een van de vreemdste groepen dieren die er bestaan : zoogdieren die eieren kunnen leggen. Niet alleen de vogels leggen.


Er is geen informatie beschikbaar voor deze pagina.

Was dat niet gebeur dan zouden mensen nog altijd eieren leggen. De kangoeroes en andere buideldieren houden er een tussenvorm op na, maar. Een virus dat in dit verhaal een grote rol speelt heet bijvoorbeeld HERV-W;. Hoe groot die rol was, daarover verschillen de deskundigen van mening. Een schildpadvrouwtje graaft kort na de paring een kuil en legt daar ronde, witte eieren in.


Een kip komt uit een ei , maar ook haaien en krokodillen worden uit een ei. De indeling van gewervelde dieren telt vijf klassen: kraakbeen- en beenvissen, amfibieën,. Vissen leggen eieren waaruit jongen voortkomen.


Er zijn ook andere dieren die eieren leggen (vissen, schildpadden), maar. Deze zin laat op een interessante manier zien hoe de taal werkt. Ontbrekend: heten Waar slaat dit op? De inwendige bevruchting komt voor bij alle levendbarende diersoorten en dieren die eieren leggen met een beschermende laag om het . Hoe komt het dat al deze dieren. Het heeft de kenmerken van andere dieren : de snavel van een een het lijf van een mol en de staart van een bever.


Hoe ziet een vogelbekdier er uit? Alle gewervelde planten zich voor door eieren te leggen of hun jong(eren) zelf te baren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts