maandag 20 februari 2017

Welke dieren leggen eieren

Dieren die eieren leggen zijn vissen, amfibieën, insecten, reptielen, vogels en monotreme zoogdieren. Zo vormt bijvoorbeeld kikkerdril de eieren van kikkers. Vogels leggen eieren , dat weet iedereen.


Maar er zijn nog meer dieren die eieren leggen : vissen, reptielen, insecten én. Welke dieren komen uit eieren ?

Speelsituaties: dieren leggen eitjes, eitjes begraven, diertjes worden geboren,. Veel dieren leggen eieren : vogels en vissen. Maar ook insecten leggen kleine eitjes.


Uit dat eitje komt een klein diertje. Het vogeldier is het bekendste eierleggende zoogdier. Samen met vier soorten mierenegels is dit het enige zoogdier dat eieren legt.


Dat vogels eieren leggen dat weten we natuurlijk allemaal.

We eten eieren van de kip, we nuttigen kwarteleieren en andere soorten. Klokhuis Aflevering: Ei leggen. Struisvogelei De struisvogel legt het grootste ei. Het is zo groot als de hand van een volwassene.


Het ei weegt gemiddeld anderhalve kilo. Een kip komt uit een ei , maar ook haaien en krokodillen worden uit een ei. Lees er meer over in dit boek. Bekijk het inkijkexemplaar.


Alle vogels leggen eieren. Er zijn ook andere dieren die eieren leggen (vissen, schildpadden), maar vogels doen dat in elk geval. Want er zijn nog veel meer dieren die eieren leggen of legden. Een prachtig en ook heel bijzonder voorbeeld is hieronder te zien. Vink op deze kaart aan welke dieren je hebt gezien!


Rondom Pasen is het leuk om eens over eieren te werken. De kip zullen veel kinderen wel kennen, maar weten ze ook welke dieren nog meer een ei leggen ? This Pin was discovered by Marilyn Trachsel.

Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Welk dier legt de meeste eitjes ? Blauwe vinvissen zijn de grootste dieren die de mens kent en zij hebben tevens de. De meeste vissen leggen eieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts