vrijdag 10 februari 2017

Planten bijen vlinders

Een vlindervriendelijke tuin staat vol nectarplanten , je helpt er vlinders , bijen en andere nuttige insecten mee. Gelukkig is het geen straf om . Insecten zijn van het vroege voorjaar tot het late najaar op zoek naar warmte en voedsel. Ze hebben bloemen nodig op een zonnige plek waarbij ze aan de . Door hun aanwezigheid ontstaat een.


IJzerhard (Verbena bonariensis).

Deze opgaande plant met paarse pluimpjes is de vlinderstruik onder . We hebben ons hierbij specifiek gericht op de wilde bijen en hebben de door. Een helder overzicht welke plantensoorten gebruikt worden door welke soorten bijen is. Een selectie wilde planten voor in de tuin, die veel bijen en vlinders aantrekken.


Vrijwel alle wilde planten zijn op de een of andere manier nuttig voor bijen , . Planten en struiken die vlinders aantrekken. Nectar is te vinden in bloemen en zit vol met suiker, eiwitten en vitaminen. Vlinders leven net als bijen van nectar.

Help de bijen - bijenvriendelijke planten zijn niet alleen belangrijk in het. Een greep uit onze favoriete planten voor bijen. Buddleja: de bekende vlinderstruik is een van de populairste struiken van Nederland. Ze zorgen voor de bestuiving van de bloemen en planten.


Daarnaast is het natuurlijk een vrolijk gezicht de . Bijen en vlinders bijvoorbeeld zijn onmisbaar voor de bestuiving van veel bloemen en planten. Zonder bijen zou er bijvoorbeeld geen fruit zijn! Bloemen voor bijen en vlinders staan niet alleen prachtig in je tuin, maar doen ook.


Top van planten die bijen aantrekken in de Belgische en Nederlands. Het nectar en stuifmeel vallen in de smaak bij de honingbijen , hommels en vlinders. Plant nu de lente: planten die vlinders , bijen en vogels aantrekken.


De folder bevat informatie over plantensoorten die vogels, bijen en vlinders aantrekken. Voor bijen is dat nestgelegenhei voor vlinders allerlei waardplanten waar rupsen van moeten leven. GroenRijk de Heikant heeft een groot assortiment vaste planten waar bijen en vlinders dol op zijn. Zie logo op afbeelding van de blije bijen.


Ook goed voor bijen en andere insecten! Met deze tips maakt u uw tuin eenvoudig vlindervriendelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts