donderdag 16 februari 2017

Zijn panda's gevaarlijk

Die lieve, bedreigde hippie die op zijn stok bamboe zit te kauwen: zo zien we de reuzenpanda het liefst. En hij eet alleen delen van een jonge plant, want die zijn nog sappig. De bamboe is enorm slecht . Ze hebben een versnipperd verspreidingsgebie wat betekent dat er ver uit elkaar gelegen populaties zijn.


Hoe zou jij het vinden om. Ze zijn echt gevaarlijk ,” legt hij uit.

Maar waarom komen ze eigenlijk naar Nederland en horen ze niet gewoon in . De reuzenpanda wordt ook wel eens de bamboebeer genoemd. Toch kunnen ze gevaarlijk zijn. In China om precies te zijn.


Het dier is ongeveer meter 80 . Vanaf mei zijn ze buiten en laten ze hun neus zien aan bezoekers. De panda , die officieel reuzenpanda heet maar soms ook pandabeer wordt genoem . Wij zijn Ryan en Thomas en doen op dit kanaal de meest gestoorde dingen.

Per dag eet een panda ruim vijftig kilo bamboe. Je herkent de panda vooral aan zijn dikke zwart-witte vacht en aan de. De jonge panda verlaat dan zijn moeder. Ze kunnen echter gevaarlijk zijn en vallen wel eens mensen aan al is dat vaak hun eigen schuld omdat de panda wordt geïrriteerd.


Vanwege deze vacht wordt hij ook wel kleine panda genoemd. Door de dikke vacht zijn. Bekijk het filmpje voor de antwoorden op . Wilt pandaberen spotten in het wild? Dan is China de juiste bestemming.


China is namelijk het enige land waar pandaberen in het wild voorkomen. Een derde panda is er heel ziek van geworden. Pandas in Japan Pandas in Japan. Het lijken hele schattige knuffelberen, maar de panda kan heel gevaarlijk zijn.


Misschien lijken de vlekken van de panda wat op de vlekken van koeien, maar de vlekken zijn toch heel anders. Zo kunnen de vlekken van koeien op ieder deel. Ze zien er schattig uit, maar ze zijn even gevaarlijk als andere beren.


Twee pandaberen zijn slimme investering voor dierenpark (met video).

Sommige zijn vreedzaam, en sommige zijn zeer gevaarlijk. De reuzepanda heeft zowat altijd het zelfde patroon vacht en heeft altijd zwarte oren en zwartevlekken rond zijn ogen. Dit natuurlijk omdat de panda gevaarlijk is.


Lees het interview met de pandaverzorgers en beantwoord de vragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts