vrijdag 17 februari 2017

Slakken weetjes

De slak , een bijzonder beestje, kan jaar slapen zonder eten,…heeft dubbele geslachtsorganen en loopt niet graag op eieren. Haaien zijn jagende dieren. Slakken niet, die eten alleen blaadjes.


Wat denk jij, hebben slakken meer tanden dan haaien? De Huisjesslak is de meest voorkomende soort.

Hoe dit komt leg ik nu uit:. Hoeveel soorten slakken zijn er? Hou oud wordt een slak eigenlijk? Biologie- weetje : De slak is het enige weekdier dat ook op het land voorkomt. Klik voor uitleg van dit leuke weetje.


Dit is omdat de spieren aan de buik (onderkant van de slak ) voor de voortbeweging . Naaktslakken worden ook wel buikpotigen genoemd. Berichten met categorie slakken weetjes.

Je schrikt waarschijnlijk wel even als je er een slak in je tuin ziet die bijna een halve meter lang is. Hummm, zijn slakken zwanger of komen ze uit een eitje? Hoe groeien slakken en hun behuizing? Als een slak te lang in de droogte zit, sterft hij.


Vervolgens maken de slakken een slijmlaag aan die de opening van het huisje afsluit. Wil jij als eerste de nieuwste tests, leuke weetjes en acties in je mailbox ontvangen? Als je het woord slakken leest op een site als Eetweetjes denk je waarschijnlijk aan escargots, de culinaire hoogstandjes uit Frankrijk die ook in . Net zoals mossels, oesters, inktvissen, enz. Dit materiaal is ontwikkeld in opdracht van IVN, in het kader van Gezonde Schoolpleinen. Deze milieuvriendelijke tip biedt uitkomst.


Je hebt het middel al in huis! Vooral op vochtige, schaduwrijke plekken voelen slakken zich in hun element. Hebben alle slakken een huisje? Waarom zijn slakken zo glibberig? Maak een lokdoos van een leeg boterbakje.


Graaf dat tussen de planten in zodat de bovenkant van het bakje op gelijke hoogte is met de aarde. Weekdieren kennen een grote verscheidenheid aan vormen en zijn onderverdeeld in acht klassen, waarvan de bekendste de slakken (Gastropoda),.

Van kevers en sprinkhanen tot slakken en regenwormen. Wat me het meest trof, is dat geen. De slakken vormen de groep weekdieren met de meeste soorten. Ze leven op het lan in zoet water en in zee.


Integendeel, ze zijn er zelfs heel nuttig omdat ze naast levende planten vooral veel afgestorven planten . In de natuur zijn slakken onschadelijk. Het tempo van een slak ligt niet hoog, maar hoe traag is hij écht? Lees dit Raar maar waar weetje en vele andere bij National Geographic Junior. Zout om de plantjes heen of even naar een tuincentrum, ze hebben daar goede milieu vriendelijke korrels.


Deze strooi je ook om de planten heen. No-slug bevat aaltjes tegen naaktslakken. Aaltjes of nematoden zullen de slak infecteren en doden in de grond.


Gemakkelijk toe te passen, aangieten met de . Wetenschappelijke NaaGastropode. Het overgrote deel van de slakken leeft in de zee of in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts