vrijdag 24 februari 2017

Engerlingen bestrijden met aaltjes

Heb je bruine verkleuring in je gazon en last van losse graszoden? Dan zijn engerlingen de boosdoeners. Dit zijn de larven van de mei-, juni- of rozenkever. Engerlingen bestrijden in jouw gazon?


De engerlingen zijn effectief te bestrijden met insectparasitaire nematoden ( aaltjes ). Zo bewaar je het natuurlijke evenwicht.

Voorkom engerlingen met sterk geurende planten en kruiden. Dit kan van begin juli tot en met september. Deze natuurlijke vijand zorgt er voor dat engerlingen , vaak . De nuttige aaltjes dringen de levende engerlingen binnen.


De maanden april en mei zijn effectieve maanden om engerlingen te bestrijden met aaltjes. Ze eten vooral aan de wortel van het gras, waardoor de wortels geen voeding en water meer kunnen opnemen. Aaltjes tegen engerlingen in gazon.


Aalltjes (nematoden) zijn ideaal om biologisch engerlingen in het gazon te bestrijden. Bestrijden kan van half juni tot en met oktober, .

Je kan de aaltjes online . De overige engerlingen worden voor zover. Ze leven van de engerlingen en vermenigvuldigen zich tot er zich geen engerlingen meer in het gazon bevinden. Heb jij ook genoeg van die engerlingen in jouw mooie gazon?


HOE DE ENGERLINGEN BESTRIJDEN ? Biologische bestrijding : nematoden of aaltjes. De bestrijding met aaltjes is niet duurder dan de aanschaf van insecticiden in tuincentra. In de webshop van Biocontrole besteld u de aaltjes waarna u deze . Bij bestrijding met aaltjes adviseert Van Kollenburg. De aaltjes tegen engerlingen zijn geschikt voor de bestrijding van.


Your browser does not currently recognize any of the video formats available. Click here to visit our frequently. Door het toepassen van aaltjes kan je engerlingen 1 biologisch en langdurig bestrijden. Met ECOstyle aaltjes tegen de engerlingen kunt u van begin juli tot en met september engerlingen bestrijden. Hiervoor wordt meestal het aaltje Heterorhabditis bacteriophora gebruikt.


B-green bevat aaltjes of nematoden tegen de bestrijding van engerlingen en tegen de larve van taxuskever.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts