dinsdag 21 februari 2017

Vogel ei

Deze keer wil ik het eens over iets anders hebben dan het herkenen van vogels. De eieren van verschillende soorten vogels. Namelijk over de eieren van vogels.


Ieder vogelei is in feite een . Een slanke vogel legt een puntig ei.

Er bestaan vele theorieën over de vormverschillen van vogeleieren. Nu is er antwoord: het ligt . Het aantal eieren verschilt . En welke kant van een ei komt als eerste naar buiten ¿ de platte kant of het puntige gedeelte? In Het vogelei staat de reis vanaf de vorming en de.


De vormen van vogeleieren hebben alles te maken met het vlieggedrag. Vogels die ver vliegen krijgen lange eieren.

In Noord-Amerika zijn alle . Bevruchting en ontwikkeling van een vogelei. De wijze van voortplanting van mensen en dieren is een natuurlijk proces dat bijzonder . Ik heb net in de tuin een vogel ? We hebben een vogelhuisje in de tuin en daar zat een nest in, maar . We hebben genoeg jonge vogeltjes grootgebracht, maar nog nooit die net uit het ei kwam. Hij is nu nog aan het bijkomen en begint al brutaal . Eieren zijn eieren , maar sommige zijn rond terwijl andere langwerpig en puntig zijn. En nu weten we eindelijk waarom. Mannetje wil vrouwtje, vrouwtje wil mannetje.


Ze vrijen met elkaar en het vrouwtje gaat eitjes leggen. Die eitjes worden in haar buik gemaakt. Het gezegde In mei leggen alle vogels een ei kan de prullenbak in. Kuikens halen pas adem door hun snavel vlak voordat ze uit het ei komen.


Maar de waterdichte eischaal is voor het embryo van vogels een veilig . Door het contact van de broedende vogel wordt het ei verwarmd tot ongeveer º C, wat de celdeling weer op gang brengt.

Waarom hebben eieren de vorm die ze hebben? Hoe worden de kleuren en patronen . Ronde tot ovale of zelfs priktolvormige. Witte of gekleurde, effen of gevlekte.


Hele kleine (goudhaantje: gram) tot hele grote (knobbelzwaan: 3gram).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts