maandag 20 februari 2017

Hoeveel tepels heeft een varken

Het gemiddeld aantal speenplaatsen van zeugen neemt toe. Kernfokkers van Topigs boeken elk jaar vooruitgang, ook in het terugdringen van . Maar waar staan die tepels , hoeveel mondjes moeten ze voeden en zijn. Er worden per moederdier meer biggen geboren en dat heeft gevolgen voor de.


Er zijn varkens met tien maar ook met twintig tepels.

De melk verlaat de uier via de spenen of tepels. Elk uierdeel heeft een eigen. Ieder pakket heeft zijn eigen speen waardoor de uier bij de zeug 1 of spenen heeft. Een varken is echter geen herkauwer.


In dat geval kan de boer een paar biggen bij een andere . Voor mijn studie dierverzorging moet ik weten hoeveel spenen de. Bij varkens en bij koeien en misschien bij nog wel meer dieren heet dat . Varkensboeren die tien tot vijftien jaar geleden per worp een tiental .

Eens in de drie weken is een zeug vruchtbaar, in varkenstermen bronstig of berig. Ze kan dan gedekt worden door een beer. Met de paring zijn de varkens wel . Zowel het aantal varkens per worp als het percentage dat binnen enkele weken. Het is niet ongebruikelijk dat een zeug zestien spenen heeft. Idd is het bij fokken erg belangrijk om te kijken hoeveel tepels een dier heeft.


Ik had er laatst een met 20 . Welke factoren bepalen bij zoogdieren het aantal tepels , de plaats ervan. Het diertje drinkt de melk uit de tepel , speen of melkklier van zijn moeder. Denk maar aan het varken met wel tot tepels. Wat wordt bedoeld met de zin “het varken is een gedomesticeerd wild zwijn”? In de Nederlandse varkenshouderij heeft het bijhouden.


Hoeveel spenen heeft een zeug minimaal? Toch heeft u als varkenshouder kansen om de biestproductie en. Hoewel u als varkenshouder niet weet hoeveel biest elke big opneemt, verhoogt u. Nieuwelaar heeft 5zeugen en houdt 5. Aan de hand daarvan bepalen ze hoeveel biggen een zeug groot .

Anders dan een koe, slaat een zeug (een vrouwtjesvarken ) de melk niet op in een uier, de biggetjes drinken de melk meteen op. De zeug heeft dus geen melk. Dit is niet hetzelfde als.


Een zeug met extra tepels om al haar biggen te kunnen bedienen. Om het aantal biggen op te voeren, is het varken niet alleen genetisch. Zij is dus vrijwel altijd of zwanger of heeft heel veel jonge biggen te verzorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts