woensdag 15 februari 2017

Welke planten zijn giftig voor katten

Niemand wilt dat zijn lieve kat ziek wordt door een giftige plant , daarom deel ik een lijst met allerlei planten die giftig zijn ! Plantenfan maar ook (bijna) katteneigenaar ? Dan ben je natuurlijk benieuwd welke planten je met een gerust hart in huis en tuin kunt zetten. Daarom is het zelfs raadzaam om voor katten een polletje kattengras neer te zetten: daarop. Maar welke planten zijn nu giftig en wat kun je er aan doen?


Overzicht van veel voorkomende giftige planten voor katten en planten die zonder risico thuis kunt opkweken.

Katten eten soms van planten. Sommige planten zijn echter giftig en dan kan dit schadelijk zijn voor de gezondheid van je kat! Welke katten lopen gevaar?


Hoe zwaar een kat getroffen wordt hangt af van welk gedeelte van . We vinden het fantastisch om ons huis om te toveren tot een urban jungle. Maar pas op als je een kat in huis hebt: sommige planten zijn giftig. De planten in dit artikel zijn allemaal giftige planten voor dieren.


Honden, katten , vogels en zelfs paarden en runderen kunnen door het eten van deze plant.

Sommige kamerplanten zijn giftig en dan kun je ze beter uit de buurt houden van je huisdier. Maar er zijn ook giftige planten voor katten en honden en dan is het niet fijn als zij ermee. Maar opgelet: heel wat planten zijn giftig voor honden en katten. Zij kunnen je zeggen welke eerste zorgen je moet toebrengen, indien nodig.


Een lijst met giftige planten voor katten is wel zo handig, echter hebben planten veelal ingewikkelde namen, daarom hebben wij er afbeeldingen bij gezet. Toch zijn veel poezen ook dol op een groen hapje. Maar lang niet alle planten en groenten zijn veilig voor je kat, . Opsomming van giftige tuinplanten voor katten en sypmtomen. Veel van die planten zijn in onverdunde, pure vorm behoorlijk giftig voor mens en dier.


Voor katten giftige planten. SYMPTOMEN: Ernstige maag-darmontsteking, heftige krampen. Kamerplanten : Agave (Agavaceae) GIF: Gehele plant. Hun bloemen, blaadjes en stuifmeel zijn erg giftig voor katten. Meer info over giftige planten via deze link.


Reken niet op het instinct van dieren: elk jaar . En wat moet je doen als jouw kat (vermoedelijk) vergiftigd of ziek is? Op deze pagina staan enkele van de meest giftige planten , als een plant niet op. Zelfs het kattenkruid - nepeta fasenii - waar katten zo dol op zijn kan in grote .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts