donderdag 28 december 2017

Planten in schaduwrijke tuin

Veel mensen denken dat planten niet groeien in de schaduw. Er zijn genoeg mooie schaduwtuinen. Laat je schaduwborder schitteren met . In de schaduw bloeien juist de mooiste vaste schaduwplanten.


Ook dan kan je van een groene, kleurrijke tuin genieten!

Een schaduwrijke tuin hoeft niet saai te zijn, er zijn genoeg mooie bloeiende schaduwplanten. Soorten die opvallen vanwege de prachtige . Je bent dol op bloemen en planten , maar hebt helaas een schaduwrijke tuin op het noorden. Heb je een tuin met schaduw ? Geen probleeje kan verrassend veel doen met vaste planten om die donkere plekken op te vrolijken met . Omdat er weinig planten zijn die echt diepe schaduw.


Voor een schaduwrijke tuin zijn er veel vaste planten die het goed doen. Wij zetten daarom de mooiste schaduwplanten voor je op een rijtje!

Wil je graag op een schaduwrijke plek een border maken? Dankzij het rustige grijze blad zorgt deze plant voor rust in je tuin. Als je je een beetje verdiept in . Schaduwplekken in de tuin saai en eentonig? De eerste reactie op een tuin met veel schaduw is vaak: hoe maak ik daar een gezellige plek van? Een tuin met veel schaduw is meestal te vinden langs bosranden of in.


Een zon minnende plant zal in de schaduw zwak en bleek groeien, niet meer bloeien . Die verschillen zijn er ook in de tuin. Er is een enorm aantal vaste planten geschikt voor een schaduwtuin. Tuiniers hebben vaak moeite met het vinden van.


Er is sprake van een schaduwtuin als er maximaal twee uur zon per dag schijnt. Schijnt de zon maximaal uur . Heeft u een schaduwtuin , dan zijn er genoeg planten die daar willen groeien en soms zelfs bloeien. Wel is het belangrijk dat u zorgt voor goede grond door . Elke tuin heeft wel wat schaduw en er zijn zoveel prachtige schaduwplanten.


Gebruik deze schaduwplekken om een boeiende schaduwtuin van te maken. Lees nu alle tips over hoe een schaduwrijke tuin kan worden opgefleurd.

Er wordt vaak gedacht dat er voor een tuin in de schaduw geen planten te vinden zijn, maar er is best een groot aanbod aan schaduwplanten. Jammer, want je had zo graag een weelderige tuin. Op geen enkel moment van de dag komt hier de volle zon. Daarom hier wat planten die door hun bladvorm imponeren en dus op zijn minst een baken in de border zullen zijn.


Vooral geschikt voor schaduwrijke tuinen ! Deze interessante beplanting voor een schaduwtuin ontdekten wij op de Chelsea Flower Show. Hier laten wij je graag enkele kant-en-klare beplantingsplannen . De onderstaande selectie zijn ook zeer geschikt toe te passen als tuinplanten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts