vrijdag 22 december 2017

Knoflook kweken

Het kweken van knoflook vraagt niet om expertise of groene vingers. De planten hebben namelijk amper verzorging nodig. Het enige wat je hoeft te doen is . Zelf knoflook kweken in de Makkelijke Moestuin: mooi voor in het najaar als de bakken al aardig leeg worden.


Het kan buiten in de volle grond of in een pot.

Het beste resultaat krijg je met . Het is makkelijk te kweken, en supergezond. Knoflookteentjes uit eigen tuin zijn . Door een teentje knoflook te . Latijnse naaAllium sativum. Rond de herfstperiode raken de bakken van de . Weten wat er gebeurd als je knoflook teentjes uit de supermarkt in de grond stopt ?

Jaren geleden werd knoflook nog als een exotisch ingrediënt beschouw tegenwoordig wordt er in veel gezinnen dagelijks met knoflook gekookt. Eigen verbouwde knoflookteentjes zijn groter en scherper dan knoflook uit de winkel. Wil je jouw eigen moestuin beginnen?


Download onze gratis zaaikalender voor jouw moestuin! Avri Bloem- en Tuincentrum nabij Breda, alles op het gebied van sfeer- en tuinartikelen en ook voor tuinaanleg en . Twee keer per jaar kan je knoflook zaaien of planten. Deze groente eist, tijdens het kweken , een bodem met een sterk vochthoudend vermogen.


Maak even veel gaatjes als knoflook tenen in de grond. DIY: knoflook kweken is zo makkelijk. En een leuk klusje voor in oktober.


Stop een teentje in de gron en eind juni kan je een hele bol opgraven. Staat jouw moestuin er in het najaar ook wat leeg bij? Van september tot half november is de beste tijd om knoflook te planten.


Ajuin, sjalot en knoflook zijn echte smaakmakers in de keuken. Je kan ze ook makkelijk zelf kweken en bewaren om nadien in jouw gerechten te verwerken.

Heb jij het al eens gedaan, je eigen knoflook kweken ? Zo niet, probeer het eens uit! Er is weinig eenvoudiger dan dat. Besteed in oktober vijf minuten aan het planten en je hebt het komend jaar heerlijk verse knoflook uit eigen tuin. Ik wil graag knoflook gaan kweken in een pot (heb alleen een balkon namelijk). Is dit überhaupt mogelijk of moet hij echt in de vaste grond?


Om deze reden is het handig als je je eigen knoflook thuis kunt kweken. Je vraagt je waarschijnlijk af of het echt de moeite is om het hele . Met deze handige tip hoef je nóóit meer knoflook te kopen! Je kweekt het namelijk heel makkelijk zelf!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts