donderdag 14 december 2017

Bruinrot hout

SHR voert bruinrot inspecties uit, adviseert over bruinrot preventie en helpt bruinrot in hout effectief te bestrijden. Huiszwam en kelderzwam zijn in huizen de meest voorkomende veroorzakers van bruinrot. Veel hout met bruinrot blijft aan het oppervlak min of meer onaangetast.


Het kan uw hout serieuze schade aanbrengen, maar valt te verhelpen op verschillende manieren. Er zijn drie soorten schimmels die bruinrot veroorzaken. Bekijk alle artikelen waarvan de . Door schimmels aangetast hout in gebouwen komt voor in twee typen: bruinrot en witrot. Houtrot waarbij het aangetaste hout een bruine kleur en een brosse structuur krijgt. Wanneer schimmels de cellulose in hout afbreken, ontstaat er bruinrot.


Het breekt kubusvormig en bruinrot wordt dan ook vaak kubiekrot genoemd. Schimmels die de celwand van het hout niet of nauwelijks aantasten. De plaatjeshoutzwam veroorzaakt bruinrot. De schimmels kunnen onderverdeeld worden in bruinrot -, witrot-, . Het kan verschijnen zodra het vochtpercentage van het hout of hoger is. Hout is gevoelig voor aantasting door schimmels en bacteriën.


De zwammen die bruinrot veroorzaken, produceren stoffen die de . De meeste soorten zwammen verteren dood hout (saprofieten). Voorlichting Outdoor Life. Er zitten kubusvormige scheuren in het hout en het hout is vaak donkerder van kleur. Hout dat te maken heeft met ernstige bruinrot heeft kan met de vingers tot . Oppervlakkig gezien lijkt het hout zijn normale structuur echter bewaard te hebben.


Maar schijn bedriegt hier. Door bruinrot aangetast hout biedt de boom geen . Houtworm, natte rot en bruinrot zijn de aartsvijanden van hout en de nachtmerrie van elke huiseigenaar. Toch zijn ze met eenvoudige maatregelen te . Hout is voornamelijk opgebouwd uit twee stoffen: cellulose en houtstof. Bij bruinrot wordt de cellulose afgebroken en blijft lignine achter.


Bovendien kan door bruinrot aangetast hout vrij veel druk verdragen. De bacterie bruinrot in aardappelen wordt veroorzaakt door de bacterie. De poriënzwam kan aangetroffen worden op hout en muren. Ze veroorzaakt bruinrot , maar ziet er enigszins uit als wit tot rozeachtig verhard schuim in haar . Het schimmelbestrijdingsmiddel NTK beschermt hout gedurende geruime tijd tegen.


Aangetast hout verkleurt bruinachtig, men spreekt dan van bruinrot. In Nederland komen verschillende soorten schimmels (zwam en schimmels) voor die ernstige schade kunnen veroorzaken aan hout , steen en . We verdelen de zwammen die het hout afbreken volgens schadebeeld in. Zwam dat bruinrot veroorzaakt geeft de voorkeur aan zachthout, het hout krijgt vervolgens een donkerbruine kleur. De kelderzwam en de huiszwam vallen . Zowel de huiszwam als de kelderzwam behoren tot de schimmels die bruinrot.


Bruinrot , witrot en zachtrot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts