woensdag 27 december 2017

Info bijen

Bijen hebben dunne vleugels, dat heet vliesvleugeligen. Zij leven van stuifmeel en nectar wat op de vleugels komt. Ze verzamelen ook voedsel voor . Als je over bijen praat dan denkt iedereen direct, oei dat zijn die zoemende beestjes die steken en dat doet pijn, maar bijen maken ook honing en hoe . Informatie over hoe bijen leven wonen hoe ze werken en wat hun nut is.

Maar ook over de voortplanting van bijen. Bijen (Antophila) zijn een groep van insecten die behoren tot de orde van de vliesvleugeligen (Hymenoptera). Bijen zijn vooral bekend om de honing die de . Hieronder staan allerlei leuke weetjes over het leven van de honingbij. Je kunt deze gebruiken voor je spreekbeurt of je werkstuk. Je hebt verschillende bijen : de koningin, de dar (mannetje) en de werkster.


Een hommel is ook een bij.

Deze zien er allemaal anders uit. Bijen (Apidae) zijn de bekendste bestuivers van groente en fruit. Zij gaan van bloem tot bloem. Voor meer informatie over bijen kunt u contact opnemen met:. Thema: bloempjes en bijtjes.


Solitaire bijen versus honingbijen, insectenhotels. Wat is het verschil tussen een hommel en bij? Hoe zit een bijenkorf in elkaar? Toegang tot milieu- informatie.


De laatste jaren gaat het echter niet goed met de bijen. Zowel bij de honingbijen als de wilde bijen is de sterfte . Wist je dat: een bij zijn vleugels meer dan 1keer per seconde slaat? Overleg met de imker voor meer informatie. Bijen leven van nectar en stuifmeel, ze voeden zich hun hele leven met alleen dat.


Uit Nederland zijn circa 3soorten bijen bekend. Susanne geeft “ bijen ”les op de basisschool.

Klik hier voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts