dinsdag 19 december 2017

Afvalwater lozen

De wetgeving is van toepassing op alle lozingen van (ruim uit te leggen begrip) afvalwater , maar is verdeeld over verschillende wetten met bevoegde gezagen. Alle lozingen vanuit particuliere huishoudens zijn geregeld met het Besluit lozing afvalwater huishoudens, (Blah). Het besluit is gebaseerd op de Wet . Lozingen vanuit een inrichting worden in beginsel met het Activiteitenbesluit. Voorafgaand aan vermenging met ander afvalwater dient het afvalwater op een .

Dit verbod geldt ook voor een aantal bedrijven die op de riolering lozen. Spring naar Heb ik een milieuvergunning nodig voor het lozen van afvalwater en. In deze cursus Lozen van afvalwater komen de volgende onderwerpen aan bod: Dag 1: Inhoud van de besluiten verschil tussen inrichting en niet-inrichting . Afvalwater of afvalstoffen lozen op riolering. In Gemert-Bakel heeft bijna ieder huis een aansluiting op het riool.


Woont u in het buitengebied . Als u met uw bedrijf afvalwater wilt lozen op het gemeentelijk rioleringsstelsel, wil de gemeente dat van u weten. Bepaalde lozingen hoeft u alleen te melden.

Als u afvalwater kwijt wilt, kunt u het lozen in de bodem, het oppervlaktewater of het riool. U moet zich daarbij houden aan de regels. Er zijn verschillende regels . Het is niet toegestaan om buiten het gemeenteriool om afvalwater te lozen.


Voor het aansluiten van uw woning of bedrijf op het gemeenteriool heeft u . Ook voor het lozen van afvalwater gelden regels. Een deel van de lozingen meldt u en soms moet u een watervergunning aanvragen. Wilt u vanuit uw bedrijf afvalwater lozen op het gemeenteriool?


Neem dan contact op met de gemeente. De gemeente vraagt dan meestal advies aan het . Het is verboden om afvalwater buiten het riool te lozen. SCHOONEBEEK - De transportleidingen zijn herstel dus mag de NAM de oliewinning weer opstarten. Wilt u met uw bedrijf afvalwater lozen op het gemeentelijk rioleringsstelsel?


Dan wil de gemeente dat van u weten. Om te lozen op oppervlaktewater heeft u soms een watervergunning nodig. In bepaalde situaties kunt u volstaan met het .

Bedrijven die afvalwater willen lozen op het riool hebben toestemming nodig van de gemeente. Meestal is het niet toegestaan om schoon hemelwater via het . Als uw bedrijf afvalwater wil lozen op het gemeentelijk rioleringsstelsel moet u in sommige gevallen een omgevingsvergunning aanvragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts