dinsdag 19 december 2017

Een liedje schrijven

Meegalmen is leuk, maar zélf een lied schrijven is nog veel boeiender. Zes oefeningen helpen je op weg naar een plaats bij X-factor. Waarom zou je het miljoenste liedje schrijven over de liefde? Is alles niet al eens gezegd of geschreven? Zelfs over aardappelen bestaat een . Songteksten of liedjes schrijven , hoe doe je dat?


Een goed liedje schrijven. Je moet alleen even weten hoe het moet. In feite heb je niet meer nodig dan.


Dit is prima, maar het is niet echt een inspirerende of unieke manier om een lied te schrijven. We beperken ons al voordat we zijn begonnen. Liedjes schrijven , ook wel songwriting genaam kan je op verschillende manieren doen. Je kunt liedjes schrijven met de piano, de gitaar, door . Deze basisles omvat alleen oefeningen. Er kunnen inleidende en afrondende suggesties worden gebruikt om dieper op . Of je hebt moeite met de muziek bij je tekst te schrijven , of weet gewoon niet hoe.


En onze jaren ervaring in het schrijven , produceren en opnemen van liedjes. Zelf liedjes schrijven hoeft niet zo moeilijk te zijn. Het is vooral belangrijk dat je de melodietjes die je. Sam de Block, reclame-tekstschrijver, laat zien hoe hij een nieuwe liedtekst schrijft op een bestaand. Ik wil graag met mn band een eigen lied maken.


We hebben alleen geen flauw idee waar te beginnen. Maak met je klas een lijst met liedjes die iedereen kent. In Belle staat een hele leuke wedstrij we dagen je namelijk uit om zelf een liedje af te maken!


Bron: belga - Print - Corrigeer. Joseph (links) en Sam Russell, de twee broers . Wandelend over de heide, genietend van de zon en de ruimte, snuif ik de . Bestaande liedjes spelen is natuurlijk superleuk. Maar weet je waar ik pas echt blij van wordt: zelf liedjes schrijven aan de piano.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts