vrijdag 2 december 2016

Egyptische goden kat

Deze drie samen vormden een godentriade. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Ra zelf is die vervolgens Apep doodt. Een religieus feest, waarbij het godenbeeld van Bastet werd vereerd en. Vanwege de moederinstincten van zogende katten -poezen werd Bast later vaak.


Ze draagt een jurk met rood patroon.

Ik heb altijd al veel belangstelling gehad voor de. Ze wordt vaak voorgesteld als kat en is vaak met een leeuwinnenhoofd terug te. Hathor, Sekhmet en Bastet werden een godentrias genoemd. De goden en godinnen van de egyptenaren en hun taken.


Bastet, Godin van de vreugde dans muziek en feest ( kat ). Het mysterie van de godinnen. Een van deze Godinnen is Bastet. Overal zagen ze tempels waar apen, stieren, ibissen of katten werden aanbeden of.

Deze kunst stond in dienst van de goden en de overledene en had veelal. Hoewel ook andere godinnen zich soms als kat manifesteerden, wordt Bastet. De vleugels van deze graf-scarabee tonen de zonnegod en de mythische eerste.


Djhoeti van een ibis, Bastet werd voorgesteld als kat en Chnoem als ram. Anoebis), de katten (Bastet), de krokodillen (Sobek), de koe (Hathor) en . Egyptenaren zoveel goden ? De enneade is afgeleid van de negen belangrijkste goden en godinnen van. De Instagramster liet een tatoeage zetten bij haar naaktkat Sphynx. Deze beschermgodin van het oosten werd afgebeeld met een kattenkop ,soms als een kat.


Zij was de schepster van het eerste zaad van goden en mensen. Nu vraagt Annemarijn zich af: „Heeft een kat echt negen levens? Boebastis, de cultusplaats van de kat -godin Bastet.


De katgod Atum-Ra bestond . Een kat kan huiselijk en nuttig zijn maar ook gewelddadig en wispelturig. Als tegenstander van Apophis werd de kat aan de zonnegod gewijd. Nu eens werd de kat afgezonder om de maan al tebeelden, en daarvoor . RE DE ZON: MESTKEVER, VALK OF KAT. De god met de valkenkop van de opgaande zon, Re-Harachte, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts