dinsdag 20 december 2016

Bijen houden wetgeving

Ja, dat mag, maar het is zeer raadzaam om hier weloverwogen keuzes in te maken. Een bijenvolk kan onvoorspelbaar zijn en kan overlast bezorgen in de . Mag je bijen houden in je achtertuin? Of op het dak van je appartement? Alles hangt af van de locatie van je bijenstan waar je woont, je buren en je lokale . Welke regels gelden er voor het houden van bijen ?

Mijn buurman heeft er namelijk aardig wat en die kisten staan bij mij tegen de schutting . Niet op houden te volgen”:. Waar kan ik een cursus over het houden van bijen volgen? Om te vermijden dat iedere imker de wetgeving moet napluizen is de “Gids voor goede. Wetgeving : administratieve FAVV-regels voor de bijenhouders,. Aankomende winter komt onze bijenkast thuis te staan.


Zijn er mensen met bijen waarop deze wetgeving van toepassing is? Bijen in de achtertuin sep. Het stond op een wat vreemde plaats vanwege de systematiek van de wet.

Registreren kan via de site van het FAVV:. Heffing voor imkers die meer dan volken houden : volk = 15. Het gaat slecht met de bijenstand in Nederlan dat is al langer zo maar dit jaar is helemaal een slecht jaar. Iedereen die bijen invoert vanuit derde landen (alle landen behalve Europese lidstaten) moet zich houden aan de regels opgesteld in . Evenwel zijn de bijenhouders die maximaal producerende kolonies houden , . U mag niet zomaar bijen houden als hobby of vanwege uw beroep. Het is daarom verboden bijen te houden:.


Gezondheids- en welzijnswet voor dieren . Er bestaat een specifieke wetgeving voor bijenteelt in Brussel. Graag wilde ik dus meer weten over bijen , honingbijen , imkeren in het bijzonder. Wanneer je ook graag bijen wil houden , lees dan zeker de wetgeving. Een leuke hobby maar volg wel eerst de basiscursus bijenhouden.


De imker en de wet : welzijns- en gezondheidswet voor dieren, warenwet , wettelijke regels. Onze opdracht is te waken over de veiligheid in de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel, ter bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts