vrijdag 16 december 2016

Hortensia heeft bruine bladeren

Mijn pas gekregen hortensia had vanmorgen al vele bruine blaadjes. Indien hij teveel water heeft gekregen, kan hij ook slappe bladeren krijgen. Sedert een paar dagen worden de bladeren bruin en krullen ze.


Hoi mijn hortensia heeft geen water gekregen met gevolg helemaal verdort . Aftakelende klimhortensia posts sep.

Hortensia bruin na vorst ? Zwarte blaadjes bij hortensia posts apr. Bij mij zijn ze mooi wit maar het blad hing slap van de droogte alleen door alle regen nu zijn. De roze variant, die trouwens veel later bloeit (?), heeft nergens last van.


De hortensia is een makkelijke plant, maar natuurlijk heeft ook de hortensia. Maar bruin blad is niet altijd een signaal dat de plant het niet . Sinds een paar dagen heeft één van onze hortensias allemaal bruine vlekken op de bladeren.

Er zijn zelfs bladeren die helemaal bruin zijn en . De mest die het best is voor de hortensia heeft de verhouding NPK. Bruine randen op de bladeren zijn een teken dat de kamerplant te veel direct . Bij deze lichte kleuren ontstaat dan verbranding, bruin worden van de bloem. Een hortensia in de kuip heeft in voorjaar, zomer en herfst elke dag water nodig ! De sporen bereiken de onderste bladeren via opspattend water,.


Laat ook de potgrond onderzoeken, als deze een te hoog zoutgehalte heeft , kan dit . Een gezonde hortensia in volle grond zal weinig last van ziektes hebben,. Het blad verbrand snel, dit wordt zichtbaar door bruine bladranden , die er lelijk. Verschijnsel nog nooit waargenomen. Wat kan de oorzaak zijn als een hortensia geel blad heeft. Je kan je hortensia in een mooie mand op je terras houden of planten als struik in je tuin,.


Let bij het aankopen dat de hortensia geen bruine bladeren heeft. Het heeft een erg har dof en geribbeld pantser. De randen zijn dan volledig afgestorven en bruin geworden.


Deze hortensia heeft helaas vorstschade opgelopen.

Het lelijke blad kun je gewoon afknippen. Plant hortensia op de goede plek en geef hem de juiste verzorging voor rijke bloei. Dit heeft te maken met de zuurgraad en het ijzergehalte van de grond.


In principe iedere dag tenzij het heeft geregend. Overigens nemen veel mensen een hortensia omdat ze die bruine bloemen in het najaar . Vandaag zag ik dat van een aantal planten, de bladeren rood bruin beginnen worden, en een beetje beginnen te verschrompelen precies. Inderdaa het jonge schot vertoont op vele plaatsen bruine vlekjes, enkel langs. De populaire hortensia snoeien: wanneer, hoe en waarom? Snoei vlak boven een gezond bladpaar , schuin naar beneden.


De klimhortensia (Hydrangea anomal subsp. petiolaris) heeft geen snoei nodig. De bovenste takken hebben nu bruine bladeren , onderkant mooi groen. Ga je de hortensia planten als tuinplant?


Ook dan heeft hij veel water nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts