donderdag 15 december 2016

Begeleidingssnoei

De begeleidingssnoei is een snoei in de tijdelijke kroon. Dan kunnen ook vrachtwagens veilig onder bomen . De wenselijke onderhoudstoestand. Begeleidingssnoei bestaat onder meer uit het opkronen van de bomen tot de vereiste doorrijhoogte. Het opkronen moet in een zo vroeg mogelijk stadium .

Begrippen binnen begeleiding snoei. Scheut – een nog niet verhouten stengel die max. Twijg – een jaar oude scheut.


Bomen langs wegen of in een bebouwde omgeving kunnen, doordat ze groeien en volwassen worden, overlast gaan geven . Methode van snoeien die de jonge boom `begeleid` naar het eindbeeld: een takvrije stam die een doorrijhoogte garandeert met daarboven . De prioriteiten bij begeleidingssnoei liggen bij takken of vertakkingspatronen die problemen geven voor de ontwikkeling van de blijvende kroon of leiden tot . Deze begeleidingssnoei gaat door totdat de gewenste takvrije stamlengte is bereikt en de boom zijn blijvende kroon heeft gevormd.

Met begeleidingssnoei wil je een rechte, fout- en takvrije stam en een evenwichtige kroon bewerkstelligen wat noodzakelijk is om kwaliteitshout te produceren. Bij begeleidingssnoei wordt voornamelijk in de tijdelijke kroon gesnoeid en staat de opbouw van de volwassen kroon centraal. Bomen snoeien lijkt makkelijker dan het is. Bomen zijn langlevende wezens die tegen een stootje kunnen.


Jonge bomen begeleiden naar een gewenst kroonbeeld op langere termijn. Daarvoor zet Aarten Boomverzorging begeleidingssnoei in. Professioneel boomverzorger Cois Gielis houdt je bomen mooi en gezond. Hij doet begeleidingssnoei.


Tijdens de ontwikkeling van een boom is begeleidingssnoei nodig. De verdeling en de hoogte van de takken in de fase direct na aanplant is . We noemen het snoeien van jonge bomen ook wel begeleidingssnoei , dat wil zeggen dat de boom door middel van snoeien wordt begeleid van een jonge . Wat houdt begeleidingssnoei in? Mogelijk heeft u enige tijd geleden een boom aan laten planten, deze is inmiddels gaan groeien maar u weet niet precies hoe.


Snoeiadvies: De stam van de beuk is kwetsbaar voor zonnebrand. Daarom altijd bij begeleidingssnoei de stam.

Deze uitgave is tot stand gekomen dankzij: TIJDELIJKE KROON. Kennis en vaardigheden Onderdeel van de competenties qu. De kandidaat kan het eindbeeld . Snoei per keer nooit meer dan van het totale kroonvolume.


Anders krijg je waterlot en herstelt de boom zich slecht. Begin op tijd met snoeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts