vrijdag 30 december 2016

Dieren die eieren leggen

Dieren die eieren leggen zijn vissen, amfibieën, insecten, reptielen, vogels en monotreme zoogdieren. Zo vormt bijvoorbeeld kikkerdril de eieren van kikkers. Oviparie is het verschijnsel dat dieren zich voortplanten door middel van het leggen van eieren. Anders dan bij vivipare (levendbarende) dieren ontwikkelt het.


Vogels leggen eieren, dat weet iedereen.

Maar er zijn nog meer dieren die eieren leggen : vissen, reptielen, insecten én dinosauriërs! Het vogeldier is het bekendste eierleggende zoogdier. Samen met vier soorten mierenegels is dit het enige zoogdier dat eieren legt. Speelsituaties: dieren leggen eitjes, eitjes . Want er zijn nog veel meer dieren die eieren leggen of legden.


Een prachtig en ook heel bijzonder voorbeeld is hieronder te zien. Alle vogels leggen eieren. Er zijn ook andere dieren die eieren leggen (vissen, schildpadden), maar vogels doen dat in elk geval.

See more ideas about Easter, Baby chicks and Hens. Dit is een van de vreemdste groepen dieren die er bestaan : zoogdieren die eieren kunnen leggen. Niet alleen de vogels leggen. Maar er zijn ook eieren van andere dieren , zoals krokodillen, die kan je natuurlijk niet eten.


Klokhuis Aflevering: Ei leggen. Struisvogelei De struisvogel legt het grootste ei. Het is zo groot als de hand van een volwassene. Het ei weegt gemiddeld anderhalve kilo.


Het makkelijke antwoord is omdat de evolutie bepaald heeft dat elke diersoort een verschillend aantal eieren legt. Maar wist je al dat er ook zoogdieren zijn die eieren leggen ? Er zijn twee diersoorten die we tot de zoogdieren rekenen, die wel eieren leggen. Een krokodil komt uit een ei ! Was dat niet gebeur dan zouden mensen nog altijd eieren leggen.


De kangoeroes en andere buideldieren houden er een tussenvorm op . Er is geen informatie beschikbaar voor deze pagina. Kippen leggen eieren in alle maten en kleuren.

Geef je kip goed voer en houd het nest schoon, dan krijg je mooie, gezonde eieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts