donderdag 29 december 2016

Krokus bloem

Serie Verni: lentebloei, knolrokken met netvormige vezels, bloemen meestal . Enkele winterharde winter. De grootbloemige krokussen met witte, paarse of gestreepte bloemen. Van deze bloem krijgen we meteen een lentegevoel. Ken jij deze weetjes over de krokus al .

De kelkvormige bloemen openen zich als de zon schijnt of. Colchicum najaarsbloeiende bloembol die lijkt op een krokus en giftig. De naam van deze Colchicum vermeldt al dat de bloem in de herfst bloeit. Bloeiperiode: februari – maart en . Je kunt klein- of grootbloemige krokussen planten. De eerste bloemen verschijnen vaak al in februari en de bloei gaat door tot eind maart.


Dit is een krokus die niet bloeit in het voorjaar.

Hij bloeit in september - november met mooie paarsblauwe bloemen. Een aantal soorten en rassen heeft zacht gestreepte bloemen. Dominant zijn daarbij wit, geel en blauwviolet in . Crocus is de bloem van Aurora, de dageraa zoals het de kleur weergeeft van het vroegste morgenlicht.


Normaal draagt een blad geen bloemen en groeien er geen jonge planten uit, maar . Krokussen bloeien in heldere kleuren. In het voorjaar begint een krokus als een van de eerste bloemen tussen het gras te bloeien. De meeste mensen zien dit als het teken dat ook de (voelbare) lente . De Bonte krokus (Crocus vernus) is een overblijvende stinsenplant, die in Nederland plaatselijk veel voorkomt.


Kijken in de Natuur - Wilde . Blad groen met zilverwitte streep. Ben je gewend elk jaar op een bepaalde plek de mooiste krokussen te zien, maar zijn er dit jaar geen bloemen gaan bloeien? Griekenlan heeft kleine knollen en produceert daardoor ook kleinere bloemen.


Wij hebben 2gratis bronnen voor jou. Deze bloemen verschijnen wel in .

En krokus die niet, zoals de doorsnee krokus in de tuin, bloeit in het voorjaar, maar eentje die in september-oktober bloeit met blauw paarse bloemen. De krokusvakantie is stilaan uitgebloeid. Het KAM-team maakt zich klaar voor een bijzonder korte maar . Boeren krokus - Crocus tommasinianus I (Lissenfamilie - Iridaceae).


Bij sneeuwval wacht de bloem even. Alsof ze beurten hebben afgesproken, geel komt eerst, dan paars en wit en . En sommige bloemen , waaronder de krokus , zeggen ons dat de lente er aan komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts