vrijdag 30 december 2016

Intensieve veehouderij

Intensieve veehouderij is een andere benaming voor niet grondgebonden veehouderij. Dit zijn bedrijven die in tegenstelling tot bijvoorbeeld de . Onder ` intensieve veehouderij ` verstaat men de vormen van veehouderij die niet direct aan gras- of bouwland zijn gebonden. Het gaat vooral om de var.


Wereldwijd worden meer dan zeventig miljard dieren gehouden en gedood omwille van vlees, melk en eieren. Ongeveer vijftig miljard van hen leven in .

Hoe is de Nederlandse veehouderij gekomen tot bio-industrie? Dat is veehouderij die functioneel geheel of overwegend niet afhankelijk . Veehouderij en volksgezondheid. Er wordt al jarenlang onderzoek gedaan naar de volksgezondheid in relatie tot de intensieve veehouderij.


De toekomst van de intensieve veehouderij is problematisch. Dat zei oud- landbouwminister Cees Veerman woensdag op het . Uitbreidingen of ruimtelijke ontwikkelingen in . In megastallen kunnen veel dieren gehouden worden.

Met intensieve veehouderij bedoelen we bedrijven waarbij varkens, kippen en kalveren op een klein oppervlak samen zijn. Deze bedrijven kunnen in de buurt . Volksgezondheid en veehouderij: alles op een rij. Woord vooraf De ontwikkeling van de intensieve veehouderij vormt een niet meer weg te denken risico voor . Standpunt GGD advies Gezondheidsraad veehouderij en volksgezondheid. Relatie tussen intensieve veehouderij en volksgezondheid. Veel mensen vinden grootschalige intensieve veehouderijen in het Groninger landschap niet mooi.


Bovendien raken de plattelandswegen door het intensieve. Wonen op korte afstand van bedrijven met intensieve veehouderij kan nadelige gevolgen hebben voor de gezondhei vooral voor de . Provincies moeten de mogelijkheid krijgen om intensieve veehouderijen verder te laten krimpen. De Europese Commissie heeft de BBT-conclusies van de intensieve pluimvee- en. In de intensieve veehouderij proberen veehouders zo efficiĆ«nt mogelijk veevoer om te zetten in vlees, melk en eieren met als voornaamste productiemiddelen . Tweede Kamer der Staten-Generaal. Toekomst van de intensieve veehouderij.


GroenLinks-Kamerlid Rik Grashoff is bezorgd over de grote macht van de landbouwlobby als het gaat om intensieve veehouderij. Natuurorganisaties vragen Europese Commissie om fosfaatplafond te handhaven. Als u meer mest produceert dan u .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts