maandag 26 december 2016

Van welke bloemen houden bijen

Wat kan je zelf doen om bijen in je tuin te helpen? Daarnaast geven wij je in dit artikel tips voor welke planten je het beste kunt kiezen om. In het algemeen geldt dat gevulde bloemen minder toegankelijk zijn voor bijen.


Bijen lokken, er zijn verschillende dingen die u kunt doen. Bijen nestelen graag in holtes en krappe ruimtes en houden van een beschutte plek.

We willen een bloemenstrook aanleggen, maar welke plantensoorten. Met de bijen en de vlinders gaat het niet zo goed. De meeste soorten hebben mooie bloemen , zoals ijzerhard (Verbena), kattenstaart . Ze hebben bloemen nodig op een zonnige plek waarbij ze aan de nectar of het stuifmeel geraken.


Wil je meer insecten in je tuin of wil je de bijen helpen en heb. BIJENVRIENDELIJKE PLANTEN EN BLOEMEN : PLANTEN DIE BIJEN EN HOMMELS LOKKEN OF. INVASIEF enkel in pot te houden ) - bloei - JUli - aug.


Tja, als je dan toch aan de slag gaat, vind je het waarschijnlijk leuk om meer te weten over bijenhouden.

Bloemen voor bijen en vlinders staan niet alleen prachtig in je tuin, maar doen ook veel goeds voor belangrijke dieren. Bestel deze bijzondere zaden hier! Ik wil tuin en terras opfleuren met planten en bloemen. Bijen bezoeken bloemen voor hun eigen energievoorziening, maar vooral om.


Natuurlijk willen de bloemen van fruitbomen (vooral van appel- en kersenbomen) graag door bijen worden besto- ven. Maar dat geldt ook voor koolzaad- . Bijen houden van bloemen of planten met veel nectar of stuifmeel, imkers noemen deze planten drachtplanten. Een tuin waar het hele jaar iets bloeit vinden . Bijen en hommels, wie wordt er niet blij van deze hardwerkende diertjes?


Sindsdien let ik goed op welke plant wanneer bloeit en plant ik nieuwe planten die. Zo zorg ik dat de bloemen er niet alleen mooi uitzien, maar ook gezonde nectar voor de. Achter de plantennaam staat soms voor welke wilde bijensoorten de plant een. Het boek geeft ook goed informatie wat het houden van honingbijen omvat en . Maar met welke planten doe je onze kleine vrienden in het najaar een plezier?


We hebben samen met Bee Heroes een handige lijst voor je gemaakt. Lees hier welke je moet hebben en waar je ze vandaan haalt. Je kunt bijen aantrekken door wilde bloemen te.

Welke bloemen zijn inheems in Nederland? Ter afwisseling van een eenzijdig dieet van alleen maar appel- of lindebloesem, vliegen bijen graag naar andere planten en bloemen. Bijen maken niet alleen honing, ze bestuiven ook bloemen en planten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts