vrijdag 9 december 2016

De bruine rat

De bruine rat (Rattus norvegicus) is een zoogdier, behorende tot de orde van de knaagdieren. De soort is ook wel bekend onder de namen Noorse rat, rioolrat, . Deze rat eet alles wat zij te pakken kan krijgen en voedt zich zowel met plantaardig als dierlijk . Heb je een bruine rat in de tuin dan is het belangrijk om te onderzoeken waarom dat zo is. De grootste knaagdiersoort uit de orde Ware Muizen is het geslacht Rattus.


In Nederland komen bruine rat en zwarte rat voor waarvan de bruine rat.

Veel mensen kennen het verschil niet tussen een zwarte en bruine rat. Toch zijn er veel duidelijke verschillen. Hier zetten we de verschillen op . Je kunt hem overal tegenkomen. Op schepen, in kelders, in riolen noem maar op.


Door een korte draagtijd (tot dagen) kunnen ze zich heel snel voortplanten. Ze kunnen er aandoenlijk uitzien, maar bruine ratten vormen een schadelijke plaag als de populatie te groot wordt. En dat laatste lijkt het geval .

Bij de gemeente komt de laatste tijd een toenemend aantal meldingen binnen over de aanwezigheid van de bruine rat. Hoe kan ik een bruine rat herkennen? Antwoorden op deze vragen vindt u op Kijk op Ongedierte. Ze zijn er eeuwen en ze zullen ook nog wel even blijven: de Rattus Norvegicus, of in gewoon Nederlands: de bruine rat.


Laat ratten bestrijden of weren door Traas Ongediertebestrijding! Dat moet de bruine rat zijn. Want bruine ratten knagen om hun tanden scherp en kort te houden en laten een spoor van knaagschade achter. De provincie Antwerpen gaat haar team van rattenvangers uitbreiden.


Ondanks de naam is de bruine kleur geen strikt kenmerk van de soort. De meeste in het wild levende bruine ratten hebben een grijsbruine rug. INFOFICHES OVER DE BIODIVERSITEIT IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST.


Een nest van een bruine rat kan tot wel jongen bevatten, in een goed jaar kan de bruine rat wel 15x een nest grootbrengen, de . Sinds mei is de bruine rat door een aantal inwoners van Rijswijk gesignaleerd. Bruine rat : Rattus Norvegicus. De muskusrat en bruine rat zijn geen familie van elkaar.


Een dier welke op alle plaatsen van de wereld voorkomt en zich biezonder goed aan wisselende omstandigheden kan aanpassen. Eekhoorns vinden we schattig, van de bruine rat gruwen we. Ratten veroorzaken heel wat schade en leed.

Terwijl een rat gewoon een eekhoorn zonder pluimstaart is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts