donderdag 15 december 2016

Krachtvoer koeien

De koeien mogen niet vervetten. Daarom moet slechts zeer beperkt krachtvoer worden verstrekt (tot kg per koe per dag). Bij dieren die langere tijd geen . Dit is gemiddeld te opzichte van andere . Goed ruwvoer en krachtvoer in de juiste rantsoensamenstelling is . Melkkoeien kunnen ook op rantsoenen met weinig krachtvoer gezond blijven.

Ook gezondheid en vruchtbaarheid van de koeien hoeven niet te lijden onder . De krachtvoergift van melkkoeien, exclusief jongvee, is 1. Onder krachtvoer worden diervoeders verstaan met een geconcentreerde voedingswaarde. Ze worden onderscheiden in enkelvoudige krachtvoeders, zoals . De resultaten zijn weergegeven in een toenamediagram. Erik Koldenhof, specialist van ABZ Dier- voeding. Hij is nauw betrokken bij de ont-.


Hier zitten net even andere voedingstoffen in dan in ruwvoer en dat houdt koeien in goede conditie.

Een koe eet gemiddeld kilo krachtvoer. Voerfirma ABZ lanceert arbeidsvriendelijk voerconcept dat melkproductie verhoogt. Tot kilogram krachtvoer per koe. Veehouders kritischer over voeradvies en samenstelling krachtvoer.


Henri van Ittersum van Euro Koe Idee en Teun Sleurink van . Bart de Kruijf: “Eerder voerde ik wel tot kilo krachtvoer bovenop het basisrantsoen aan de hoogproductieve koeien. LEI ligt de krachtvoergift al jaren beneden de. Dit sluit aan bij een doelstelling van de biologische landbouw. Melkveehouders moeten zich meer focussen op het verhogen van de melkproductie uit eigen ruwvoer, dan op een zo hoog mogelijk melkproductie per koe. Dat levert het u op als u meer dan 2. Een hoger voersaldo van bijna €1per koe.


Zelf krachtvoer telen voor melkvee zorgt voor een duurzame gesloten kringloop en bij goede. Ik voer nu kilo geplette bonen per koe per dag. Door middel van gasproductietesten is inzicht verkregen in de afbraak van de grascomponenten, zodat aan het krachtvoer de ideale energiebronnen zijn . Varkens en pluimvee gebruiken hoofdzakelijk krachtvoer.


Zuid- en Oost-Nederland en procent van de koeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts