vrijdag 16 december 2016

Japanse kwee eetbaar

Kweepeer recepten met kweeperen - kweeperencompote, kweepeerjam, kweepeermarmelade, kweeperengelei, vruchtensap, taart, kweeperenwijn en . Met eetbare bloemblaadjes (roo roze, wit) en gele kwee -achtige, geurende . In de herfst komen er ook nog eens lekker geurende eetbare vruchten op. Het betreft hier een ander geslacht dan de “echte” kweepeer ( Cydonia oblonga), . De bloemblaadjes van deze heester zijn zelfs eetbaar. Na de bloei worden de vruchten gevormd die heerlijk ruiken.

Het behoort tot de familie van de Rosaceae en is verwant aan de Kweepeer. Zij geuren aromatisch en lijken op de echte Kwee (Cydonia oblonga). De dwergkwee, sierkwee of kwee -appel met info over de grondsoort,. Ook de bloemblaadjes zijn eetbaar en je kunt er prachtig mee garneren. De blaadjes van de bloemen zijn eetbaar.


Antwoord van Directplant:. Op mijn website staat een overzicht met welke . Nadien krijgt de plant goudgele bessen die vrij aromatisch en eetbaar zijn.

Plantenfuncties: fruit, verwerkt eetbaar , bijenplant, meerjarig. De kweepeer , kwee of kweeppel groeit als een grote struik of als een kleine. Toch zijn er heel wat bloemen die wel eetbaar zijn. Vruchten rijpen in augustus en zijn eetbaar. Japanse Kwee (Chaawnulesjaponica Lindl. ex Spach.).


Sterkgroeiende heester met witte bloemen, gevolgd door kleine lichtrode, later violetpurperen eetbare vruchtjes. Nederlandse natuur allerlei eetbare bloemen vinden om de maaltijden op te. Half gevulde groen-witte bloemen,. Chaenomeles is nauw verwant aan de bekende Europese kweepeer Cydonia. De vruchten van de kwee zijn meestal te hard en te wrang om rauw gegeten te.


Beschrijving: Echte citroenboom, met eetbare citroenen. Tijdens de winter licht en vorstvrij houden, vanaf het voorjaar mag de plant buiten. Eetbare planten en planten van oude kruidentuinen voor bijen: bomen en heesters.


Maar ook de stengels van Japans hoefblad liggen op het bor of de. Ik weet veel van koken en kooktechnieken, tuinders van alles wat groeit, bloeit en eetbaar. De Chinese kwee heeft vruchten die smaken naar citroen en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts