maandag 11 mei 2015

Hoeveel eieren legt een zeeschildpad

Zeeschildpadden (Cheloniidae) zijn een familie van grote schildpadden die in alle. Van hen heeft de onechte karetschildpad de meest noordelijke legplaatsen ,. Om de een à twee jaar komen de wijfjes naar het strand om eieren te leggen. De temperatuur van de eieren bepaalt het geslacht van . Als ze klaar is legt ze daar vijftig tot honder.


De eieren van de zeeschildpad zijn rond als een bal.

Zoetwaterschildpadden en landschildpadden leggen gemiddeld acht tot . De vrouwtjes zeeschildpadden leggen hun eieren op het strand waar ze geboren zijn. Hoe ze dit strand terugvinden weet niemand. Eieren van zeeschildpadden massaal geroofd en verkocht in Costa Rica. Wie is de familie van de schildpad 6. Hoeveel schilden heeft een schildpad 5. Schildpadden kun je in drie groepen verdelen 7. Landschildpadden, zeeschildpadden en moerasschildpadden zijn snel.


Boven water om kuil mee te graven voor de eieren.

De eitjes zien eruit als zachte pingpongballetjes en een zeeschildpad legt er ongeveer honderd . Een schildpadvrouwtje graaft kort na de paring een kuil en legt daar ronde, witte eieren in. Sommige schildpadden leggen minder eieren dan de anderen. Maar gemiddeld legt een doorsnee schildpad wel 1tot 1eieren , waar er . Naarmate de temperatuur, kan het leggen van de eieren ( legseizoen ) al in april. Hoe oud worden grote zeeschildpadden?


Bij de buren heeft een schildpad eieren gelegd. Nu vlug naar de de broeikast met de. Wat de schildpad bijzonder maakt en geen enkel ander reptiel heeft is het. Als de moeder waterschildpad eitjes legt , graaft ze eerst een kuil en legt ze . Een zeeschildpad legt de eitjes meestal op het strand waar ze geboren is. Sierlijk zwemt deze schildpad door vrijwel alle oceanen van de wereld.


Een vrouwtje legt meestal om de twee á drie jaar eieren , bij hoge . Elke schildpad legt ongeveer 1eieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts