donderdag 21 mei 2015

Bijen

Bijen (Antophila) zijn een groep van insecten die behoren tot de orde van de vliesvleugeligen (Hymenoptera). Bijen zijn vooral bekend om de honing die de . Ze laat eventjes van het voedsel van de bron . De honingbij komt algemeen voor in grote aantallen. Solitaire of wilde bijen vormen tezamen met de hommels en de honingbijen de superfamilie van Apoidea s. Je hebt verschillende bijen : de koningin, de dar (mannetje) en de werkster.

Een hommel is ook een bij. Deze zien er allemaal anders uit. Sommige bijen , zoals de honingbij, leven in een bijenkorf, een soort groot nest waar vele bijen samen leven. In een bijenkorf is de belangrijkste bij de koningin.


Zowel de koningin als de werkbijen zijn vrouwtjes, geboren uit . Ook de larven leven hiervan. Biologisch gezien vormen de bijen echter géén aparte groep. Op vond ik dit: Bijen - en wespensteken kunnen flink pijnlijk zijn, en het getroffen ledemaat kan behoorlijk opzwellen en nog dagen tot een week pijn . Die grote bijen, vermoedden de onderzoekers, staan hierdoor evolutionair onder druk om te .

Zie voor meer informatie. Honingbijen behoren net als de hommels en solitaire bijen tot de bloembestuivende insecten. Insectenbloemen zijn voor hun bestui-.


Gemaakt met wijs Maken Het arrangement Bijen is gemaakt met wijs van Kennisnet. Spring naar Is het ethisch om honing van bijen af te nemen? Honing is voor bijen hun noodvoorraa waarvoor ze hard moeten werken. Van één enkele bij kom je vrij makkelijk af, maar een heel bijennest verwijderen kan een bijzonder ingewikkelde en zelfs gevaarlijke . Als ze zich bedreigd voelen kunnen wespen pijnlijke steken veroorzaken. In tegenstelling tot bijen hebben wespen een angel zonder weerhaken en kan één.


Uit , de vrije encyclopedie. Nederlandse Rode Lijst ( bijen ). Het is het lievelingskostje van Winnie-the-Pooh, het is zoet en kleverig, en het wordt gemaakt door een. De hoornaar vangt kleine bijen als voedsel voor zijn larven. Bijenpollen worden door therapeuten voor heel veel dingen ingezet zoals artritis, acne, huidklachten en als immuunversterkend middel.


Het wel en wee van de bijen staat of valt met het weer. Met de bloemzaadmengsels kunnen de stroken worden aangelegd om daarmee bijen en andere bestuivers te lokken en biodiversiteit te stimuleren. Man dood na aanval door Braziliaanse bijen in Suriname. De bijen gaan sneller over tot de aanval en vallen dan ook meteen in grotere groepen aan.


Uit nieuw onderzoek blijkt dat bijen lijden onder neonicotinoïden, wat boeren en de industrie vaak.

Waar wij de basis voor de toekomst op handen dragen. Wil je inloggen bij Jeelo? Wilt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief? Dé specialist voor bijenhotels. Wij produceren en plaatsen professionele BIJENHOTELS (insectenhotels) voor de WILDE BIJ en BESTUIVENDE INSECTEN.


Wilde solitaire bijen Voor meer info. Indicatie voor dracht: code 5. Plant koolraap (links overgenomen van commons) . Voor de verschillen met Gewone smeerwortel wordt naar deze soort verwezen. Evenals de andere Smeerwortels wordt ze door bijen en hommels bestoven en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts