dinsdag 12 mei 2015

Salix boom snoeien

Salix integra Hakuro Nishiki of Bonte wilg is een bontgekleurd boompje op. Wanneer snoeien Snoeien eind van . Deze snoei wordt veelal ook in de winter of het vroege voorjaar toegepast. De boom groeit in het voorjaar weer uit en zal zo snel weer afhangende takken . Vorig jaar heb ik een paar Salix Integra Flamingo boompjes geplant.

Die doen het erg goed maar ik zou ze liever compact houden. Dit is inmiddels mijn 3e wilg. De voorgaande zijn allemaal dood gegaan na het snoeien. Ik heb deze boom vorig jaar zomer gekocht en viel vooral op de zachtroze blaadjes.


Het geslacht bevat zowel bomen als lage en hoge heestervormen zodat de snoei kan verschillen van soort tot soort. Sommige wilgen kan men ongestoord laten . Door te snoeien geeft deze tuinplant de mooist gekleurde bladeren. Veel mensen denken dat hun bomen in de winter gesnoeid moeten worden.

De gemeentelijke plantsoendienst en de boeren snoeien hun . In het voorjaar kunt u de plant tot kort op de stam snoeien (knotten), hierna groeit de wilg . Wordt solitair geplant, vaak in voortuinen, jaarlijks snoeien. Door jaarlijks te snoeien worden elk jaar opnieuw nieuwe, rode takken gevormd. Wilgen ( Salix ) zijn bladverliezende bomen of struiken waarvan we de. Ook heel bekend is de Treurwilg de Salix alba Tristis een prachtige boom , met geelachtige.


Het beste is om hem ieder voorjaar goed diep terug te snoeien. De Salix op stam kan om het jaar . Wilgen zijn snelle en sterke groeiers die je goed kunt snoeien. Het snoeien kan vrijwel het hele jaar door. De structuur van de struik of boom moet goed in ballans blijven. De purperkorstzwam wordt gevonden als saprofyt op dood hout van allerlei loofbomen en als parasiet op levende bomen en struiken uit de rozenfamilie.


De schietwilg verdraagt zware snoei goed en wordt vaak beheerd als knotboom. De boswilg ( Salix caprea), officieel ook waterwilg genoem heeft zich uitgebreid van. De struik of kleine boom vraagt niet bijzonder veel onderhoud.


Hoe en wanneer kunnen we hem dusdanig snoeien zodat hij niet meer zo dik staat?

Omdat de Salix zo snel groeit, is het boompje het symbool van vruchtbaarheid. Snoeien eventueel na de bloei in juni, de bonte Salix -soorten snoeien in juni en september.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts