donderdag 28 mei 2015

Koken zilvervliesrijst

Doe de rijst , zonder te wassen, in een pan met ruim kokend water. Breng te water opnieuw aan de kook en laat de rijst in een gesloten pan 8 . Breng opnieuw aan de kook en laat de rijst min. Neem de pan van de warmtebron en giet de rijst af.


Hoe lang rijst moet koken hangt ook een beetje af van de soort die je wilt gebruiken.

Tegenwoordig is er een grote keuze in rijstsoorten. Gebruik ongeveer g per persoon. Hallo, ik eet sinds kort zilvervliesrijst en deze zijn verpakt in kookbuiltjes met microperforaties zodat het handig(er) is om na het koken makkelijk(er) te serveren. Bruine rijst is voedzamer en gezonder dan witte rijst.


Het koken duurt wel iets langer en je hebt iets meer water nodig. Rijst kan op verschillende manieren worden klaargemaakt. Zo kan je rijst droog koken of stomen.

Rijst in wat water gooien en laten uitkoken, veel simpeler kan koken niet zijn. Toch blijkt die methode niet juist en zelfs schadelijk voor de . The best way to cook brown rice. Er bestaan talrijke soorten rijst , dit filmpje gaat over het koken van zilvervliesrijst of bruine rijst. Hoe krijg je de perfecte rijst ? En hoe lang kook je granen zoals boekweit, spelt en freekeh? En minstens zo belangrijk, . In de Nederlandse keuken wisselen we vaak af tussen snelkookrijst of witte rijst.


Maar kunnen we niet beter zilvervliesrijst verwerken in onze . Volg voor het koken van rijst de voorschriften van de verpakking, de hieronder beschreven kookmethodes zijn richtlijnen bij gebrek aan betere instructies. Door het kneuzen kookt deze rijst iets sneller, want het water komt sneller in de kern. Voor kopje zilvervliesrijst ± kopje water. De korrels zijn trouwens ook kwetsbaarder en breken . Breng de rijst met licht gezouten water zonder deksel aan de kook en zet het vuur dan héél laag. Reken ongeveer 1gram ongekookte zilvervliesrijst per persoon.


Een koffiekopje is een goede maat per persoon.

Kook je ook altijd eerst het water, voordat de rijst de pan in gaat? Met deze andere methode, die ik van een Aziatische vriendin heb geleer kook je rijst op een . Hoelang moet rijst koken ? Bekijk hier de kooktijd van rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts