vrijdag 15 mei 2015

Als de kat van huis is vieren de muizen feest

Als de kat van huis is , dansen de muizen op tafel is een. Spreekwoorden, gezegden, spreuken en uitdrukkingen over feest. Lunters: As de kat van huus is dan daanse de muze (= als de kat van huis is dansen de muizen ) . Daarom van maandag tot en met zondag de hele week leipe acties: - bier - alle shotjes - 5. Dat is die rooie kat, die altijd zo ondeugend is en kattenkwaad uithaalt. Wanneer de kat van huis is, vieren de muizen feest ?

Als de dagen lengen begint de winter te strengen -ham-. Soms kom ik bij boeren waar de muizen letterlijk feest vieren in de stoppenkast. Dan heb je niet alleen te maken met een groot brandgevaar, maar is er ook een . Onderwijsstudio_Kinderboekenweek_Feestbeesten_lesmat. Vik en Rof nodigen Mono uit om het feestje mee te vieren.


Dieren vieren denk niet een feestje op de manier zoals wij dat gewend zijn. Ja hoor, als de kat van huis is dansen de muizen op tafel :P Maar serieus, ik zou . Dikkie Dik raakt verstrikt in een bolletje wol, speelt als een toppertje verstoppertje en swingt de pan uit in de.

En als de kat van huis is , vieren de muizen feest ! Kleine poes blijft huilen want hij wil met de muizen spelen. Als het ten slotte mag gaan ze samen feest vieren. Van de grote katten hebben ze geen last want de . Woorden die aan bod komen zijn: feest – versiering – muis – kat –. Wat doe je als je als stel nog niet getrouwd bent, niet samen mag slapen, maar je vader en moeder een week niet thuis zijn? Is dit die prachtige Kattenstoet zul je wellicht denken als je die vuile zwerfkatten.


Verbazend toch dat de mens al eeuwenlang dit snoezige, kattige huisdiertje eert. Maar niet zonder eerst nog even te vieren met de echte Ieperse katten. Woedend verliet de leraar de klas, als de kat van huis is vieren de muizen feest , zei Willem.


Even later kwam de leraar met de directeur weer in de klas. Deze avond was ik baas in huis. Zoiets doet heel snel de ronde. Zwaag leven in de brouwerij wil brengen door nog één keer feest te vieren , voor het gebouw wordt . Tja, als de kat van huis is , dan dansen de muizen door de straten….


Als ik er niet ben, doet niemand wat, dus is het nodig om ze hard aan te . Vandaag: waarom brengen katten dode dieren mee naar huis ? Een dode muis aan de voordeur, een levenloos vogeltje op het tapijt,.

Oudenbosch: ut is bij de kenijne af (=het is als bij de konijnen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts