vrijdag 15 mei 2015

Eetbare vaste planten

Gemakkelijke vaste planten voor een kleine stadstuin. Om deze lijst samen te stellen ben ik met pen en papier in mijn tuin rond gaan lopen. Bij een eetbare tuin denk je al snel aan groenten, fruit of kruiden.


Maar wist je dat er ook veel vaste planten eetbare planten zijn? Behalve het oogsten van je appels, pompoenen en aardperen is het . Assortiment vaste planten met kleurrijke bloemen - kleurige vasteplant.

Aardaker Lathyrus tuberosus. Dit boek biedt volop inspiratie voor ontwerp, aanleg en onderhoud van een kleine eetbare tuin met vaste planten. En dat alles zonder veel werk en onderhoud.


Een eerste inventarisatie van andere eetbare planten dan de. Een mooie vaste planten border schenkt mij toch meer voldoening en plezier. Kruiden- en fruitdrogers zijn een interessant alternatief voor het klassieke inmaken.


Het behoud van aroma, kleur en smaak wordt in de hand gewerkt door de . Sommige veelgebruikte sierplanten zijn eetbaar.

Taco Blom Naast de bodem is de beplanting een hoofdthema in Permacultuur . Praktijkdag vaste eetbare planten in permacultuurtuin en bosrand. Voor cursisten en oud-cursisten . Een kleine eetbare tuin met vaste planten (hardcover). Genieten van heerlijk fruit, groente, kruiden en eetbare. Veel mensen willen op hun eigen manier iets voor de bijen doen.


Planttype: Eenjarige plant (9). Hieronder vind je een selectie smakelijke eetbare wilde planten. Op mijn website staat een overzicht met welke eetbare bloemen er wanneer te oogsten zijn. Zet rode tuinmelde of snijbiet tussen de vaste planten en oogst die als spinazie.


Eetbare bloemen zijn er in alle soorten en maten. Laat prei eens doorschieten: de prachtige kogelronde bloemen zijn eetbaar ! Een overzicht van eetbare planten in de verschillende lagen van het voedselbos. Een Haagse stadstuin – 76. Vaste planten in potten en bakken – 64. Een fruittuin op een camping – 80.


Kies voor een kleine moestuin, in bakken, potten of tussen de vaste planten ! In veel tuinen staan sierplanten die eetbaar zijn: kruiden, eenjarigen, dwergheesters.

Ontwerpen voor tuin, balkon en terras van tot m2. Moestuin en siertuin in één.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts