woensdag 13 mei 2015

Hoeveel soorten kippen zijn er

Van de kip is een groot aantal rassen in Nederland en België erkend. Daarnaast zijn er voor veel rassen allerlei kleurslagen erkend. Er zijn op de wereld miljard kippen. In Nederland echter wordt de naam kip veelal gebruikt voor de soort als geheel, dus ook de hanen.


Die kun je verdelen in vleesrassen, legrassen en sierrassen. Deze rassen zijn onder te .

De kleine rassen worden ook wel . En welke kleurslag vind je mooi? Categorie: Mijn nieuwe kip. Is deze pagina nuttig: (19) (5). Heel opvallend zijn de groenblauwe eieren, waarvan de hennen er.


Een jaar eerder was dit voor beide kippensoorten miljoen. Dus dan kijken hoeveel rassenstandaarden er zijn voor de kippen. Ben je op zoek naar een specifieke soort , vraag het dat aan uw Horta specialist.


Veel mensen houden kippen die ze op een markt gekocht hebben of van een.

Ook zijn er aanwijzingen dat de Egyptenaren en Chinezen reeds kippen. Zo hebben alle rassen, soorten en groottes hun eigen specifieke kenmerken die het. Kippen zijn sociale dieren die van nature leven in kleine groepjes van een haan, enkele hennen en. Hoe hou ik mijn kippen gezon welke ziektes zijn er ? Als ik drie verschillende soorten bij elkaar zet, gaan deze dan niet ruzie maken? Kippen houden is niet alleen erg leuk maar u krijgt er ook nog eens een.


De kippen moeten wel van gelijke grootte te zijn. Sierkippen zijn raskippen met een hoge ornamentele waarde. Ontdekt hier de vijf beste legkippen die er maar zijn. De hybride soorten zijn een kruising van meerdere kippensoorten om tot.


Wij zijn ook erg benieuwd welke kippen jij hebt en waarom je voor deze soort gekozen hebt. Wereldwijd bestaan er vele honderden kippenrassen met elk hun eigen. Elke kip en elk kippenras heeft zijn eigen specifieke geschiedenis,. Alledrie de ondersoorten van de leghorn hebben gele benen en witte oren.


Bij het houden van kippen zijn de eieren een leuke bijkomstigheid. Maar hoeveel eieren legt een kip eigenlijk? Alle soorten kippen leggen eieren. Wil je kippen gaan houden om er lekkere verse eieren van te kunnen . Als u als beginner kippen wilt gaan houden moet u er wel bij stilstaan dat u.

De grootte van het kippenhok is afhankelijk van het soort ras van de kippen. Ook dat bepaalt welke kip het best bij jou past. De haan wijst het voedsel aan, waakt over zijn kippen en zal ze begeleiden naar hun slaapplaats.


Als er meerdere hanen bij een toom hennen leven, zal er steeds één de baas zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts