donderdag 14 mei 2015

Jagers en boeren

De tijd van jagers en boeren. Op 3plaatsen werd in Europa prehistorische kunst gevonden. De beroemdste zijn de grotten van Lascaux . Deze periode begint als de . Ongeveer miljoen jaar geleden leefden er voor het eerst mensen die rechtop liepen.


Leer kenmerkende aspecten van de tijd van jagers en boeren aan de hand van prikkelende beelden.

Rondtrekkende jagers werden boeren. Tijd van jagers en boeren. Toegegeven: het zijn geen bergen in de alpinistische zin van het woord. Het eerste tijdvak waar middelbare scholieren mee te maken krijgen als ze geschiedenis volgen in de bovenbouw is de tijd van jagers en boeren , oftewel de.


Behalve bij de landelijke canon sluiten de vijftig vensters van de Nijmeegse canon ook aan bij de indeling van de geschiedenis in tien tijdvakken, zoals . Bekijk de collectie van het Rijksmuseum levensgroot en haarscherp in de klas. Het tijdvak valt samen met de historische periode van de Prehistorie. Bezoek het Rijksmuseum met je groep!


Wat moet je écht weten van de geschiedenis?

Er is zo enorm veel gebeurd. Ungar komt met de andere mannen terug van de jacht. Weer hebben ze niets kunnen vangen. Het wild in dit gebied wordt steeds . Alle mensen behoren tot hetzelfde ras. Je kunt de mensen verdelen in het blanke, zwarte, gele en rode ras.


Volgens deze plaat over hunebedbouwers kunnen . See more ideas about Prehistory, Prehistoric and . De jager - verzamelaars leefden van wat ze vonden in de natuur. Van jagers-verzamelaars naar boeren. De levenswijze van jagers-verzamelaars. De neolithische revolutie: van jagers naar boeren.


Een revolutie duidt een korte periode aan waarin plotselinge veranderingen in de samenleving optreden. Met het woord jager -verzamelaar wordt de mens bedoeld uit de tijd dat. De mensen veranderden van jagers -verzamelaars in boeren en . Het succes van de landbouw maakte de opkomst van steden mogelijk, deze ontstonden bij het vruchtbare gebied .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts