dinsdag 19 mei 2015

Mieren in boom bestrijden

Er sneuvelen jaarlijks te veel bomen zonder een reden die gegrond is, en sneuvelen ze niet, dan worden ze maar gesnoei hoe korter hoe beter! In huis komen ze uit allerlei spleten en kieren, op het terras . Ze bouwen hun nest in de grond of in holle bomen. Mieren bestrijden : een geduchte tegenstander.


Via aangetast of dood hout dringt de boommier de boom binnen, dikwijls via.

Bestrijding van boommieren met mierenlokdoosjes werkt vaak niet, omdat er . Is het normaal dat zoveel mieren in de boom klimmen ? Op de andere fruitbomen zie ik dit fenomeen niet, ook niet op de. Bomen profiteren van mieren die op hun bladeren rondlopen. De beestjes eten andere insecten die schadelijk kunnen zijn.


De mieren zijn het probleem niet. Grote bladluiskolonies, in welke boom dan ook zijn altijd van tijdelijke aard. Boombanden op fruitbomen tegen luizen en mieren.

Indien mieren toch in de boom geraakt zijn is de bestrijding van bladluis met lieveheersbeestjeslarven bijna onbegonnen werk. Breng de boomlijmband aan . In dit artikel zetten wij uiteen hoe je een mierenplaag in de tuin kunt uitroeien. Er zijn al tig soorten tips voor mieren te bestrijden maar deze stond er nog niet bij en . Bruine houtmieren leven in dode bomen maar kunnen ook nestelen in vochtig hout in plafonds of dakplaten. Met de boomband bestrijd je de mieren niet. Je zorgt er alleen voor dat ze niet in de boom kruipen.


Als je de nestopening weet . Luizen meestal ook niet nodig om te bestrijden , tenzij het verschrikkelijk is. En wat moet je doen als je last hebt van mieren ? Om een mierennest te bestrijden , is een effectieve mierenbestrijding nodig. Heb je fruitbomen in de tuin? Maar ze beschermen de boom ook.


Dat zit zo: in Nederland kennen we de boommier of houtmier. Tropische mieren houden van tuinieren. Ze gebruiken mierenzuur als onkruidverdelger zodat alleen hun favoriete bomen in leven blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts