vrijdag 29 mei 2015

Watermeter lekt

Wil je checken of jouw watermeter lekt ? Neem hem dan af met een droge doek. Is de watermeter of de koppeling binnen vijf minuten weer nat? Ontdekt u druppeltjes op uw watermeter , dan is dit waarschijnlijk condens. Ziet u een lekkage op straat?


Lees hoe u lekkage kunt voorkomen.

Loopt een van de wijzers of wieltje van de watermeter nu door? Dan is er hoogstwaarschijnlijk sprake van waterlekkage. Schakel in dat geval de loodgieter in. In een meterkast is het vaak nat door condens die ontstaat door het verschil in temperatuur tussen buiten en binnen. In de waterleiding zit koud water.


Bij het lezen van de meterstand zien klanten soms kleine druppeltjes op de watermeter. Meestal gaat het niet om een lek, maar om condens. Kan ik hier uit constateren dat het de warm waterleiding is die lekt of kan het zijn dat het de watermeter is die niet goed functioneert.


Heeft u druppeltjes ontdekt op uw watermeter?

Dan kan het zijn dat uw watermeter lekt , maar in de meeste gevallen is het condens. Condens ontstaat bij een . Bij het opnemen van de waterstand kan het voorkomen dat uw watermeter vochtig is. Door regelmatig jouw watermeter na te kijken, kan je lekken opsporen en onaangename verrassingen vermijden. Neem de stand van de watermeter op bij het . LEKT JOUW HOOFDKRAAN NIET? De hoofdkraan zit vlak voor de watermeter , op de plek waar de waterleiding jouw huis binnenkomt.


Helaas kan een watermeter gaan lekken of zelfs helemaal kapot gaan, bijvoorbeeld door vorst en tocht. Hieronder geven wij u tips hoe u dit . Vaak is dit geen lekkage, maar condens. De watermeter is eigendom van FARYS, maar jij moet die als een goede huisvader onderhouden.


Toch kan het al eens foutlopen: . Het drinkwaterbedrijf legt alle waterleidingen tot aan de watermeter. Bij een lekkende kraan loopt liter water per uur weg of kubieke meter per jaar. Toegevoegd na minuten: Wat te doen als uw watermeter lekt of uw hoofdkraan defect is?


Nochtans bestaat er een heel eenvoudige test om lekken meteen op het spoor te.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts