dinsdag 31 juli 2018

Giftige planten voor kippen

Kippen eten bijna alles wat u ze voert. Ze zijn dol op hapjes uit de keuken en vinden het heerlijk om rond te scharrelen op zoek naar planten , insecten en . Vanwege de smaak zullen kippen van de meeste giftige planten , in het vel niet snel eten maar de gedroogde plantendelen worden ongemerkt wel . Heb je een vraag over giftige planten en struiken en vind je de informatie niet in deze. Ondanks dat kippen redelijk goed weten welke planten giftig zijn en welke niet, kan het eens voorkomen dat ze per ongeluk van een giftige plant eten. Vandaag weer de kipjes een paar uurtjes los gehad in de tuin en om half toen ik inmiddels helemaal gek van ze was geworden heb ik ze .

Giftige planten in de tuin? Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Vele planten zijn estetisch zeer kleurrijk en sierlijk, maar vaak beseft men niet dat er achter die prachtige plant ook een giftige plant kan steken.


De GD heeft een overzicht gemaakt van verschillende planten die giftig zijn voor dieren. Per dier hebben we aangegeven of het gevoelig is . Een giftige plant zullen de meeste kippen niet eten. Toch komt het wel eens voor dat kippen toch een giftige plant eten, dit komt met name voor . Let dan wel op dat de struiken of heesters niet giftig zijn.

Taxus, Buxus en Hedera (klimop) zijn bijvoorbeeld giftig voor kippen. Planten die bijvoorbeeld wel goed . Verder nog even over giftige planten , ze zeggen: intuïtief eten kippen geen giftige kruiden, zaden of planten. Wat ze niet opeten kan je later op . De plant is weliswaar licht giftig , maar de kippen eten er niet van.


Klimop biedt heel wat beschutting aan insecten en draagt zodoende bij tot het . Taxus is erg giftig en kippen zijn er inderdaad ook gevoelig voor. Er zijn meer giftige planten die niet bij kippen geplaatst moeten worden én er zijn planten die. Neem in dit geval geen kippen die goed kunnen vliegen zoals Hollandse.


En als deze gevuld zijn met gif. Ook de snelgroeiende bruidssluier plant je best niet aan in of langs de ren. Het blad is giftig voor kippen. Ze eten het niet op, maar als het blad in de drinkbak . Extra aandacht giftige planten Inleiding: Een plant is giftig wanneer een mens of dier na het.


Ook planten die na aanraking ontstekingen of andere huidaandoeningen veroorzaken,. Is het lelietje-ter-dalen ook giftig voor dieren, vb.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts